Download de KNAF app

KNAF Talent First-rallytalent Leo van der Eijk van start in Fiesta R2

KNAF Talent First-rallytalent Leo van der Eijk heeft vandaag zijn plannen voor 2014 gepresenteerd. Mede door de steun van Vacansoleil maakt de vicekampioen van de Nissan 350Z Challenge de overstap naar een Ford Fiesta R2 en zal in deze voor hem nieuwe auto dit jaar aan vijf rally's deelnemen.

Terwijl de KNAF Talent First-autorensporttalenten Max Verstappen en Larry ten Voorde hun eerste wedstrijden al achter de rug hadden en karttalent Martijn van Leeuwen ook al druk in de weer was, bleef het lang stil rond de KNAF Talent First-rallytalenten. Daar is vandaag verandering in gekomen!

Op een persconferentie maakte Vacansoleil haar intrede in de rallysport bekend en zal met voormalig KTF-talent Timo van der Marel/Rebecca Smart en Henk van de Riet/Wim Backers twee equipes gaan ondersteunen. Daarnaast zal KNAF Talent First-rallytalent Leo van der Eijk met steun van Vacansoleil binnen het KTF-programma de kans krijgen zich verder te ontwikkelen. Samen met zijn navigator Jac Gillis krijgt Van der Eijk de beschikking over een Ford Fiesta R2 van MCC Sport. Het 22-jarige rallytalent uit Nieuwerkerk aan den IJssel start in drie Nederlandse, een Belgische en een Duitse rally, met als doel om in 2015 internationaal door te groeien.

vacansoleilrallysportteam01 500x333

Achter de schermen werd op alle fronten al maanden hard gewerkt om de plannen voor de KTF-talenten voor dit jaar rond te krijgen, maar de samenwerking met Vacansoleil gaf voor Van der Eijk het beslissende duwtje in de goede richting. "Ik ben heel blij dat we nu toch een start kunnen gaan maken met dit seizoen. Het is echt een totale omslag; tot twee weken geleden zag het er nog somber uit en met de komst van Vacansoleil breekt het zonnetje door", klinkt het geheel in stijl met de sponsor uit de mond van Van der Eijk. "We gaan er echt vol voor. Het is een enorme uitdaging en een kans die we met beide handen aangrijpen."

vacansoleilteam2b 500x333

Naast Leo van der Eijk maakt ook Mats van den Brand voor het tweede opeenvolgende jaar deel uit van de KNAF Talent First-rallyselectie. De 23-jarige Van den Brand greep in 2013 met grote overmacht de titel in de Nissan 350Z Challenge, terwijl Van der Eijk, mede door de winst in de laatste twee wedstrijden van het seizoen, als runner-up in de titelstrijd eindigde. Daarbij nam Van der Eijk ook nog eens de titel 'rookie of the year' over van Van den Brand, die deze eretitel het jaar daarvoor te beurt viel. Met het oog op de aansluiting bij de grote internationale kampioenschappen, werd voor zowel Van den Brand als Van der Eijk dit jaar gemikt op deelname in een Ford Fiesta R2. Voor Van der Eijk is dit nu realiteit geworden. In de eerstvolgende editie van KNAF Fast News TV zal het KTF-talent uitgebreid ingaan op deze mooie doorbraak. Daarnaast komt ook Van den Brand aan het woord en zal hij toelichten hoever het met zijn plannen staat.