Download de KNAF app

KNAF Talent First-rallytalent Jim van den Heuvel niet van start in Rally van Duitsland door zieke navigatrice

1471873246-jim3
Jim van den Heuvel heeft na een veelbelovende voorbereiding op de WRC Rally van Duitsland op donderdag moeten besluiten niet van start te gaan. Zijn nieuwe Duitse navigatrice Josefine Corinn Beinke was helaas ziek en het bleek niet haalbaar om op tijd een goede vervanging voor haar te regelen. Het KNAF rallytalent deed met zijn broer Jasper nog wel een shakedown, maar moest zich afmelden voor de wedstrijd.

Jim van den Heuvel debuteert dit jaar in het FIA World Rally Championship en rijdt het volledige programma van zes wedstrijden. Met een Mitsubishi Evo X van Van den Heuvel-Motorsport komt het KNAF Talent First-rallytalent uit in de klasse NR4 van het WRC2, de titelstrijd voor productieauto's. Voor de vierde rally van het jaar, de ADAC Rallye Deutschland, zou Van den Heuvel aan de start verschijnen met een nieuwe navigatrice, Josefine Corinn Beinke.

In de voorbereidingen was er een goede klik tussen Van den Heuvel en Beinke. Beide hadden vertrouwen in een succesvolle rally van Duitsland. Op donderdagochtend voelde Beinke zich echter niet lekker, waarop Van den Heuvel besloot de shakedown te doen samen met zijn broer Jasper.

1471873237-jim1
De shakedown verliep voorspoedig, maar toen duidelijk werd dat Beinke te ziek was om in actie te komen werd snel naar andere opties gezocht. Het bleek op deze korte termijn echter niet mogelijk om goede vervanging voor Beinke te vinden, zodat Jim van den Heuvel zich donderdagavond teleurgesteld moest terugtrekken voor deelname aan de rally van Duitsland.

"Ontzettend jammer, want we waren erg goed voorbereid en ik had er veel vertrouwen in dat we een sterke rally zouden rijden", vertelde het 18-jarige rallytalent. "Ik wens Josefine van harte beterschap en bedank mijn team en alle sponsors. We gaan ons nu richten op de volgende uitdaging. Dat wordt waarschijnlijk de Hellendoorn rally van 16 t/m 17 september.