Download de KNAF app

KNAF Talent First opnieuw op zoek naar rally & autorensport talent

De stichting KNAF Talent First gaat in 2013 opnieuw op zoek naar jong kart- en autosporttalent met de droom om professioneel coureur te worden. De inmiddels befaamde KTF selectiedag zal hierbij als scherprechter dienen. Nieuw hierbij is dat de selectiedagen rally en autorensport gecombineerd worden tot één gezamenlijke selectiedag voor beide programma's op dinsdag 26 februari 2013 te Circuit Park Zandvoort.

Rally
Voor het KTF Rallyprogramma gaat de KNAF op zoek naar ambitieuze jongens en meisjes geboren tussen 31 december 1990 en 1 mei 1995 die een rallycarrière ambiëren. Voor 2013 biedt KNAF Talent First het te selecteren talent een stoeltje achter het stuur van de Chevrolet Kalos van het Deltion Rallyteam. Hij of zij volgt Leo van der Eijk op die dit jaar binnen het team door hoopt te stromen naar de Nissan 350Z. Einddoel van het programma blijft KTF opgeleid talent actief in het Junior WRC. 2013 moet dan ook het zesde opeenvolgende jaar worden waarbij een KTF opgeleid talent actief is in het Junior Wereldkampioenschap.

exotic green 3 250x167kevin kooijman 24-09-2012 2 250x167

KNAF licentiehouders die aan de KTF selectiedag Rally deel willen nemen kunnen zich aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Graag ontvangen we bij aanmelding je naam, adres, woonplaats, geboortedatum, emailadres en een schriftelijk motivatie waarom jij het nieuwe talent bent, waar KTF naar op zoek is.

Autorensport
Het KTF autorensport programma maakt vanaf 2013 een duidelijke keuze voor de formule racerij. Waar de keuze voor een raceklasse voorheen aan de rijder over werd gelaten, kiest KTF nu specifiek voor de Formule Renault 1.6 als opstart klasse voor haar talenten. Daar het een meerjaren programma betreft, zal de KNAF haar talent vervolgens ook na de Formule Renault 1.6 blijven steunen. Een logische vervolgstap is dan ook de Formule Renault 2.0 en wellicht daarna de Formule Renault 3.5.

De te selecteren talenten voor autorensport komen voort uit de selectiedag die KTF op 26 februari op Circuit Park Zandvoort organiseert. Inschrijvingen voor deze selectie kan via de KNAF erkende racescholen of op uitnodiging van het KTF bestuur. In het laatste geval betreft het karting talenten die vanuit het KTF programma karting doorstromen naar de autorensport.

In een eerder persbericht verzonden door MdH Communications liet de organisatie weten dat de Formule Renault 1.6 aardig vormt begint te krijgen met inschrijvingen vanuit Nederland, België, Duitsland en Engeland.

Het eerste aantal auto's is besteld en dagelijks melden zich nog nieuwe geïnteresseerden uit heel Europa. Een totaal van 15 auto's voor het eerste jaar is realistisch, wat ruimte biedt voor serieuze competitie. Toch is de organisatie blij met de erkenning van KNAF Talent First als beste keus voor beginnend autosporttalent. Mick de Haas (CEO Formule Renault 1.6 NEC Junior): 'Wij als organisatie van de Formule Renault 1.6 NEC Junior vinden het fantastisch dat de KNAF Talent First onze serie heeft uitgekozen om hun jonge coureurs kennis te laten maken met de autosport. Formule Renault bewijst zich in op ieder niveau, van 1.6 tot 3.5, als de beste leerschool voor aanstormend racetalent.

"Huub Dubbelman (Voorzitter KNAF Talent First) legt de keuze voor deze klasse uit als een logische: "KNAF Talent First was al lang op zoek naar een project zoals de Formule Renault 1.6; een toegankelijke formulewagen waarin technische gelijkwaardigheid gewaarborgd wordt en talent een eerlijke kans krijgt. Bovendien biedt de Formule Renault 1.6 KNAF Talent First de mogelijkheid om een meerjarenplan op te zetten, waarbij wij de coureurs de kans kunnen geven om zich optimaal te ontwikkelen, ook na Formule Renault 1.6."

renault 1.6 6 497x305

nec 1.6 1 250x132nec 1.6 2 250x168
nec 1.6 3 250x122nec 1.6 4 250x151