Download de KNAF app

KNAF Talent First en KNAF Academy rijders volop in het nieuws

verschoor podium
De diverse KNAF Talent First-rijders en KNAF Academy-pupillen hebben er een drukke periode met veel wedstrijden opzitten. Meerdere talenten waren daarbij uiterst succesvol terwijl KTF-autorensporttalent Richard Verschoor breed uitgemeten de media haalde met zijn opname in het Red Bull Junior Team.

Het SMP F4 NEZ kampioenschap kwam de afgelopen twee weken bij twee evenementen in totaal zes keer op Circuit Park Zandvoort in actie. De Nederlandse rijders die hetzij als KNAF Talent First (Richard Verschoor) dan wel als KNAF Academy-pupil (Jarno Opmeer en Danny Kroes) aan de KNAF verbonden zijn, deden het daarbij meer dan uitstekend.

opmeer jarno a

Zowel tijdens de Pinksterraces als de Racedagen driven by Max Verstappen wist Opmeer twee van de drie wedstrijden op zijn naam te schrijven en daarbij eindigde de 16-jarige Nederlander in de andere twee wedstrijden als derde. De KNAF Academy-pupil heeft in alle acht SMP F4 NEZ wedstrijden van dit seizoen op het podium gestaan, waarvan vijf keer op de hoogste trede. Uiteraard is Opmeer daarmee ook de aanvoerder in de tussenstand van het kampioenschap.

verschoor richard
KNAF Talent First-autorensporttalent Richard Verschoor haalde kort voor de Pinksterraces de landelijke media toen bekend werd dat de 15-jarige rijder was opgenomen in het Red Bull Junior Team. De Pinksterraces verliepen voor Verschoor met een tweede plaats als hoogste klassering niet helemaal naar wens, maar met een overwinning en een runner-up positie scoorde het jonge talent bij de 'Racedagen' een heel stuk beter. Dat het met de snelheid van de KTF Red Bull Junior wel goed zit, mag blijken uit zijn score van vijf polepositions uit vijf kwalificaties en de fraaie inhaalrace die hem op de zaterdag van de 'Racedagen' terugbracht van plaats zes naar twee.

kroes danny a1
Danny Kroes behaalde met een vierde klassering tijdens de Pinksterraces zijn beste resultaat tot nu toe. Een probleem met de motor zorgde ervoor dat de 16-jarige KNAF Academy-pupil tijdens de 'Racedagen' deze prestatie niet kon herhalen.

Meer over de verrichtingen van de Nederlandse Formule 4 talenten leest u hier (Pinksterraces) en hier (Racedagen driven by Max Verstappen).

Martijn Euro Adria x PR-5
KNAF Talent First-karttalent Martijn van Leeuwen kwam de afgelopen weken in actie voor de eerste en tweede ronde van het CIK-FIA Europees Kampioenschap in de OK-klasse. Het zat de 17-jarige Nederlander die uitkomt voor het fabrieksteam van Birel ART bepaald niet mee. In het Spaande Zuera werd Van Leeuwen geplaagd door pech toen in de finale (waaraan hij als zesde begon) de riem van de waterpomp brak en hij terugviel naar plek negen. In Adria was het KTF-talent uit op revanche maar zag hij door een actie van een tegenstander een kwalificatieheat de mist ingaan, waardoor ook een goede uitgangspositie voor de prefinale en finale verloren ging. Van Leeuwen werd als twaalfde geklasseerd en staat nu halverwege het kampioenschap in de tussenstand op plaats acht. Lees hier (Zuera) en hier (Adria) meer over de verrichtingen van Martijn van Leeuwen.

rvk mrti b
Bijzonder nieuws was er over KNAF Talent First-karttalent Rinus van Kalmthout. De pas 15-jarige Hoofddorper maakte aan de vooravond van de Indy 500 op het circuit van Indianapolis bekend de overstap naar Amerika te maken en in 2017 aan te zullen treden in de USF2000, de eerste stap op de Mazda Road to Indy. Dit programma begeleidt talentvolle coureurs via vier raceklassen naar de Indycar Series. Van Kalmthout is de eerste karter die doorstroomt vanuit de Rotax US Open naar de Mazda Road to Indy. Lees hier meer over de bijzondere stap van het 15-jarige KTF-talent.

knaf-jim vd heuvel portugal-02
KNAF Talent First-rallytalent Jim van den Heuvel had afgelopen maand de Rally van Portugal op zijn programma staan. Helaas speelden de onlosmakelijk bij de Rally van Portugal behorende stenen Van den Heuvel parten bij zijn tweede optreden in het FIA World Rally Championship. Tot drie keer toe zag het 18-jarige KTF-talent zijn optreden onderbroken door schade veroorzaakt door losse Portugese stenen op de weg. Desondanks wist Van den Heuvel in zijn eerste gravelrally toch het finishpodium in Porto te halen. Lees hier meer over het Portugese avontuur van Van den Heuvel.