Download de KNAF app

Kim Oomen imponeert ook buiten kart tijdens Ondernemen = Topsport

Kim Oomen heeft tijdens het evenement Outdoor Brabant 2011 grote indruk gemaakt tijdens het congres Ondernemen = Topsport. Het jonge karttalent uit Sprundel wist de jury te overtuigen van haar ambities en werd hiervoor beloond met een prijzenpakket van Full Management Support. De 13-jarige liet hiermee 9 andere, veelal veel oudere, ambitieuze topsporter achter zich.

Op vrijdag 2 september jongstleden organiseerde Full Management Support in samenwerking met Topsport Brabant en de Talentenacademie een workshop ONDERNEMEN = TOPSPORT tijdens Outdoor Brabant op het landgoed "De Prinsenhoeve".

Hiervoor waren er een tiental jonge topsporters geselecteerd die hier aan deel mochten nemen. Het doel was om deze topsporter op weg te helpen hun droom te verwezenlijken. Het verder uitbouwen van de topsportcarrière, kansen op de arbeidsmarkt te creëren of de kans voor het binnenhalen van een sponsor te vergroten d.m.v. het geven van een passende en overtuigende "pitch".

Er werden twee ondernemers gekoppeld aan een topsporter. Elke team hielp zijn of haar sporter een elevator te ontwikkelen, die zo treffend moest zijn dat de sporter het bedrijfsleven geïnteresseerd krijgt voor zijn/haar plan.

Aan het eind van de dag presenteerde elke topsporter zijn "elevator pitch" aan hun medekandidaten en een jury waar onder andere paardrijder Tim Lips onderdeel van uit maakte. Er werd gestreden als of het een echte wedstrijd betrof.

Tijdens het langdurige juryberaad gaf judoka Grim Vuijsters een interessante presentatie hoe hij in zijn topsportcarrière om gegaan is met vele tegenslagen (blessures, niet geselecteerd worden voor internationale wedstrijden, etc.). Tevens gaf hij aan wat hij allemaal moet doen om op wereldniveau te kunnen judoën.

Tijdens de prijsuitreiking werd Kim Oomen, kartrijdster uit Sprundel, verkozen tot de ultieme winnaar en won daarmee een waardecheque van € 1.000,-.

Dit bedrag werd aangevuld met een ontwikkel assessment door Iscreen, een fotoshoot door Boyd Smit, personal branding door Battery, coaching door De Talentenacademie en 1 jaar financiële en fiscale begeleiding door Full Management Support.

Melissa Boekelman, kogelstoten en discuswerpster uit Breda, legde beslag op de tweede plaats en Floor van den Brandt, langebaan schaatsen, werd derde. De nummers twee en drie wonnen beiden een cheque t.w.v. € 500,- waarnaast Full Management Support de verzorging van de IB-aangifte heeft aangeboden.

De overige deelnemers werden beloond voor hun inzet met een waardebon van een grote Nederlandse sportketen

Aan de hand van het enthousiasme en de ontzettend veel positieve reacties van zowel de ondernemers als de sporters kunnen we stellen dat we de uitkomst als zeer geslaagd mogen beschouwen.