Download de KNAF app

Kevin Kooijman en Hans van Goor winnen Hellendoorn Rally en BioMCN 350Z Challenge

KNAF Talent First rijder Kevin Kooijman en navigator Hans van Goor hebben afgelopen weekend de eerste plaats in de C8-klasse en divisie 3 weten te bemachtigen tijdens de Unica Schutte ICT Hellendoorn Rally. Met deze overwinning hebben ze tevens het kampioenschap van de BioMCN 350Z Challenge 2012 in de wacht gesleept. Het duo kwam dit seizoen voor het eerst uit in de door het Ministerie van Defensie ondersteunde Nissan 350Z van het Deltion Rallyteam. Naast Kooijman/Van Goor verschenen de equipes Bolhaar/Kamphuis en Van der Eijk/Boer namens het Deltion Rallyteam aan de start van de Hellendoorn Rally.

Al tijdens de eerste wedstrijden werd duidelijk dat Kooijman en Van Goor potentiële kandidaten voor het kampioenschap van de BioMCN 350Z Challenge waren. De BioMCN 350Z Challenge is een merkencup met identieke rallyauto's. De heren konden al kampioen worden tijdens de Omloop van Vlaanderen, maar door een technische storing werd de strijd om het kampioenschap uitgesteld tot de Hellendoorn Rally. Alle ogen waren dan ook gericht op Kooijman en Van Goor. Kooijman: "Dankzij de inzet van de studenten uit de Deltion Autosportklas, deed de Nissan het weer super en hebben we de titel weten te bemachtigen!"

kevin kooijman 24-09-2012 500x750

Deltion Autosportklas
Het onderhoud van de Nissan 350Z wordt verzorgd door de studenten uit de Deltion Autosportklas. In deze klas zitten studenten van de niveau-4 opleiding Motorvoertuigentechniek, die naast hun normale opleiding kennis en ervaring op willen doen gericht op de autosport. Het programma van de Autosportklas bestaat uit theorielessen, praktijklessen, gastcolleges, workshops en excursies gericht op de autosport en het onderhouden van de drie rallyauto´s en servicevoertuigen van het Deltion Rallyteam. Het Deltion Rallyteam is in 1998 opgericht, met als doel jongeren in een realistische omgeving praktijkervaring op te laten doen. Imo Hundertmark, projectleider van het Deltion Rallyteam: "We zijn voor het eerst kampioen geworden in de 350Z Challenge en ontzettend trots op de studenten, Kevin en Hans!"

kevin kooijman 24-09-2012  1  400x267

De rallybolides
Naast de Nissan 350Z beschikt het Deltion Rallyteam over een Skoda Fabia World Rally Car (WRC) en een Chevrolet Kalos. De Skoda Fabia World Rally Car wordt bestuurd door Eric Bolhaar en navigator Gert Kamphuis. Bolhaar en Kamphuis hadden afgelopen weekend iets minder geluk. De Skoda Fabia WRC moest vrijdagavond na 700 meter wegens een technisch probleem het wedstrijdveld verlaten. Bolhaar: "Gelukkig mochten we zaterdag nog via het Super Rally reglement aan de start van Unica Schutte ICT Hellendoorn Rally verschijnen en hebben we nog een goede wedstrijd gereden." KNAF Talent First rijder Leo van der Eijk en navigator Fred Boer hebben wederom een goede rally gereden en de eerste plek in de A5 klasse weten te bemachtigen.

kevin kooijman 24-09-2012  3  400x267

kevin kooijman 24-09-2012  4  400x267

Ministerie van Defensie
Het Deltion Rallyteam wordt ondersteund door het Ministerie van Defensie, met als doel nog meer jongeren te interesseren voor een technische opleiding en met name de Defensieopleidingen (Bedrijfs)autotechniek en Mechatronica. Deze opleidingen worden onder de noemer Veiligheid & Vakmanschap (VeVa) op het Deltion College en diverse andere Regionale Opleidingscentra aangeboden. Tijdens deze opleidingen worden jongeren klaargestoomd voor een baan bij Defensie. Meer informatie over de VeVa-opleidingen staat op www.veiligheidenvakmanschap.nl

Samenwerking KNAF
Deltion heeft dit voorjaar samen met de Knac Nationale Autosportfederatie (KNAF) het KNAF Talent First Programma samengesteld. Tijdens dit intensieve programma worden talentvolle jongeren klaargestoomd voor een carrière in de autosport.

Het Deltion Rallyteam wordt ondersteund door; het Ministerie van Defensie, Unica Schutte ICT, Salland Olie, KNAF Talent First, Securitas, Aldivèr accent op Werk en Leerbanen, Autoschade Kroes, Broekhuis Verzekeringen, Wevers Sport, De Kleine Reclame, BioMCN, Zomer Motorentechniek en Delta Press. Meer informatie over het Deltion Rallyteam staat op www.deltion.nl/rallyteam. Daarnaast zijn de ontwikkelingen van het team te volgen op Facebook, Twitter en Youtube.

kevin kooijman 24-09-2012  2  500x333