Download de KNAF app

Kevin Abbring wint S2000-Categorie in Rallye de Monte Carlo

Kevin Abbring en Lara Vanneste zijn met hun Škoda Fabia S2000 van het Volkswagen Motorsport-team de glorieuze winnaars geworden van de S2000-categorie in de Rallye de Monte Carlo.

In het algemeen klassement eindigden zij op een 12e plaats, waarbij zij diverse krachtige WRC-machines achter zich lieten. Nadat in het begin van de rally Volkswagen-teamgenoot Sébastien Ogier furore maakte met een tussentijdse 4e plaats, wist Abbring vijf dagen lang de druk te weerstaan en nagenoeg foutloos naar de finish in Monaco te rijden.

Tijdens de ceremonie voor het Koninklijk Paleis van Monaco kreeg Kevin Abbring na in totaal 1.772 kilometer en 18 loodzware klassementsproeven, waaronder de beroemde passage over de Col de Turini, de overwinningsbeker uitgereikt. Voor de jonge Nederlander en zijn Belgische navigatrice is het de tweede overwinning in de S2000-klasse na hun succes eind vorig jaar tijdens de Rally van Engeland.

89326 abbringmc2012tw294 500x333

"De 'Monte' winnen zorgt voor een ongelooflijk gevoel. Lara en ik zijn heel trots hier op de kade van Monaco aan de finish te staan van de meest fameuze rally uit het WRC," straalde Abbring bij de uitreiking van de bekers voor het Koninklijk Paleis. "Wij hebben ons van proef tot proef verbeterd en de opdracht van het team uitgevoerd. Afgezien van een 'momentje' toen we met een lekke linker voorband een rechterbocht iets te snel namen, is alles prima verlopen. Ik heb erg veel ervaring opgedaan en ik wil het hele Volkswagen Team heel erg bedanken voor hun steun. De samenwerking was perfect."

"Een groot compliment aan onze rijders en het hele team, want in de rallysport is een overwinning altijd van het hele team," benadrukte een tevreden Volkswagen Motorsport-Direkteur Kris Nissen. "Kevin heeft een fantastische prestatie geleverd; we zijn trots op hem en op zijn navigatrice Lara. Hij heeft op een indrukwekkende manier aangetoond over wat voor een groot talent hij beschikt en waarom wij hem als Volkswagen Junior ondersteunen."

Sébastien Ogier, die in het begin van de rally op een tussentijdse 4e plaats lag, kijkt met veel vertrouwen naar het volgende evenement, de Rally van Zweden (van 9 t/m 12 februari). "Ik voel mij thuis in het team en ook de auto bevalt mij goed. En tot het ongeluk waren we goed op weg," zei Ogier. "Wij willen in Zweden ook weer de goede snelheid hebben en ik ben er zeker van dat we er heel erg snel zullen zijn."

Dit jaar doet Volkswagen met twee Fabia's S2000 van concerngenoot Škoda deel aan rally's voor het wereldkampioenschap rally. De inzet geldt als voorbereiding op 2013, wanneer Volkswagen met de Polo R WRC zal deelnemen aan de koningsklasse in de rallysport.

Bron : Public Relations Volkswagen
T: 033-4949969