Download de KNAF app

Kevin Abbring wint J-WRC Rally van Portugal!

Abbring podium Portugal 2010Kevin Abbring leverde een geweldige prestatie in de Rally van Portugal door niet alleen het juniorenklassement te winnen, maar tevens aan de leiding te komen van het prestigieuze J-WRC - uniek, want nog nooit stond een Nederlander aan de leiding van een officieel autosport wereldkampioenschap! Voor Hans Weijs Jr. was de Rally van zeer korte duur. Hij viel op vrijdag al uit met een vastgelopen motor.

portugal 2010 - kevin podium 157x236


Eerdere winnaars van het J-WRC waren ook succesvol: de Franse junior kampioen van 2008, Sébastien Ogier, won de Rally van Portugal, zijn eerste WRC zege, in een Citroën C4 voor meervoudig wereldkampioen Sébastien Loeb, ook al een 'leerling' uit de J-WRC school! Voor Kevin Abbring betekende het zijn tweede J-WRC zege nadat hij vorig jaar de Rally van Polen op zijn naam schreef. De KNAF Talent First Team Holland rijder was met zijn Renault Clio in Portugal een klasse apart en mede omdat niemand van pech verschoond bleef in deze zware gravel rally kon Abbring ondanks een aantal lekke banden toch de zege grijpen. Hij maakte geen fouten en scoorde een flink aantal snelste tijden op de lastige gravel proeven in de Algarve. Een bewijs dat Abbring alles in zich heeft om een goede toekomst in de rallysport tegemoet te kunnen zien.

Kevin Abbring
In een praktisch uitverkocht Algarve Stadion reden Kevin Abbring en navigator Erwin Mombaerts hun laatste meters op weg naar het podium, waar zij breed lachend de bokaal behorend bij de zege in een wereldkampioenschapsrally in ontvangst namen en de champagneflessen lieten knallen! Kevin Abbring leverde een geweldige prestatie door in Portugal gedecideerd de zege te pakken en meteen ook de (gedeelde) eerste plaats in het tussenklassement van het J-WRC opeiste. "Het was zeker geen gemakkelijke overwinning - dat zijn ze bijna nooit toch?" realiseerde een dolgelukkige Abbring zich. "De eerste dag zakte de moed mij even in de schoenen toen wij door die lekke band terugvielen naar de zesde plaats; maar gelukkig had ik al weer snel het juiste ritme te pakken. Weliswaar bleven de banden ons parten spelen, mede door de hoge temperaturen, maar eind goed al goed!" Navigator Erwin Mombaerts was lovend over zijn rijder: "Kevin heeft gewoon heel knap gereden en zich niet gek laten maken. Ook vandaag maakte hij geen enkele fout en deze zege zal hem ook weer verder helpen." De Renault Clio kwam zonder een enkel probleem aan de finish en bewijst eens te meer een zeer betrouwbaar rallywapen te zijn voor KNAF Talent First rijder Kevin Abbring, die komend weekeinde al weer aan de start staat van de ELE Rally in Helmond!

portugal 2010 - kevin actie 1 204x136portugal 2010 - kevin stadion 1 203x135

Hans Weijs Jr.
"Wat kan ik nog zeggen," was het commentaar van een zwaar teleurgestelde Hans Weijs junior. "Dit is echt een enorme deceptie en moeilijk te accepteren, hoewel we allemaal weten dat zoiets altijd tot de mogelijkheden behoort." Hij doelde op een vastgelopen motor, die verder rijden onmogelijk maakte. En dat nadat op de eerste proef vanochtend ook al de remleiding brak op een onlogische plaats. "We hadden de auto helemaal nieuw opgebouwd, met een nieuwe motor en een nieuwe versnellingsbak, nieuwe remmen, enzovoorts. En dan gebeurt je dit!" Een rally om snel te vergeten dus en zich op te maken op de eerste asfaltrally van het seizoen, de Rally van Bulgarije (9 - 11 juli).

portugal 2010 - hans actie 1 196x131