Download de KNAF app

Kevin Abbring met Hyundai i20 WRC aan start van vier WK-Rally’s

Abbring02SWE15aa665
Kevin Abbring zal met navigator Sebastian Marshall uit Engeland met een Hyundai i20 WRC aan de start verschijnen van vier rally's die meetellen voor het FIA World Rally Championship 2015. Onze landgenoot wordt door Hyundai Motorsport N ingeschreven voor de Rally van Polen, de Rally van Duitsland, de Rallye van Frankrijk - Tour de Corse en de Wales Rally van Engeland.

Tekst en foto's: P.R.

De officiële testrijder van Hyundai Motorsport, onze landgenoot Kevin Abbring, en zijn Engelse co-driver Sebastian Marshall, rijden in alle vier rally's met een Hyundai i20 WRC. Hun deelname komt onder andere voort uit het commitment van Hyundai Motorsport om aanstormend rallytalent te laten deelnemen aan rally's op het hoogste niveau in het wereldkampioenschap.

Kevin Abbring: "Eerder dit jaar, tijdens de Rally van Zweden, konden wij onverwacht ons debuut maken omdat Hayden Paddon de geblesseerde Dani Sordo moest vervangen en wij daardoor zijn #20 Hyundai WRC konden overnemen. En dat is uitstekend verlopen. We zijn met weinig voorbereiding en onder loodzware, winterse omstandigheden op een 11e plaats in het algemeen klassement geëindigd. Bovendien draaiden we regelmatig top tien tijden. We hebben zelfs een WK-punt in het constructeurskampioenschap voor Hyundai Motorsport N behaald en we zijn vast van plan in de komende rally's die ik gedeeltelijk van eerdere deelnames ken, nog meer punten te scoren.

Hyundai Motorsport Team Principal, Michel Nandan zegt: "Met naast zich Sebastian presteerde Abbring uitstekend in de Rally van Zweden, met een professionele benadering en een enthousiaste instelling. Deze vier evenementen zullen Kevin de kans geven om meer ervaring op te doen als WRC-coureur. Wij willen Kevin de kans geven om zich op het allerhoogste niveau te bewijzen en zijn krachten te meten met de allerbeste rallyrijders ter wereld."

Nogmaals Kevin Abbring: "De deelname in Zweden lijkt alweer lang geleden dus we kunnen niet wachten om weer in actie e komen in het WRC, te beginnen in Polen. In
2009 behaalde ik daar, onder de vlag van het KNAF Talent First Team, mijn eerste overwinning in het JWRC en dan nog als jongste rijder ooit. De mensen daar zijn gek op alles wat met auto en motorsport te maken heeft en de sfeer is er dan ook ongelooflijk dus is het fantastisch om daar weer te starten. Aan de Rally van Duitsland heb ik drie maal deelgenomen (laatste deelname in 2010), een speciale rally aangezien het dicht bij huis is en er hopelijk veel Nederlandse fans aanwezig zijn om ons te ondersteunen en zeker ook omdat het Hyundai Motorsport Team daar vorig jaar met Thierry Neuville een gedenkwaardige eerste overwinning kon behalen. De Rally de France-Tour de Corse op het prachtige eiland Corsica, hebben Sebastian en ik vorig jaar in het kader van het Europees kampioenschap gereden en in de Rally van Wales-GB heb ik in 2011 de klasse overwinning kunnen behalen dus die ervaringen zullen ongetwijfeld goed van pas komen. Inmiddels hebben we met de test werkzaamheden voor de nieuwe generatie Hyundai i20 WRC en de verkenningen van de reeds verreden evenementen flink wat kilometers in de benen maar er gaat echt niets boven het rijden van rally's.... ".
aankondiging