Download de KNAF app

Kas Haverkort maakt met MP Motorsport autorensportdebuut in Spaans F4-kampioenschap

Na een succesvolle carrière in de karting maakt Kas Haverkort dit jaar de overstap naar de autorensport. De 16-jarige Team NL-rijder zal daarbij uitkomen voor het Nederlandse MP Motorsport in het Spaans Formule 4-kampioenschap. “Ik kijk er heel erg naar uit en ga mijn uiterste best doen. Een plek in de top drie is daarbij zeker mijn doel”, blikt een enthousiaste Haverkort alvast vooruit.

Kas Haverkort was nog geen vier jaar oud toen hij voor het eerst op een kart stapte en neemt al sinds zijn zevende aan wedstrijden deel. Na opvallende resultaten in diverse nationale kampioenschappen, volgden er successen in Italiaanse, Duitse, Europese en wereldkampioenschappen. Op basis van zijn resultaten en toekomstperspectief werd de inwoner van het Overijsselse Heemserveen in 2018 geselecteerd voor de KNAF Academy, om in 2019 direct door te stromen naar de TeamNL-kartselectie.

Met het bereiken van de 16-jarige leeftijd is voor Haverkort het moment gekomen om de overstap te maken naar de autorensport. De keuze is daarbij gevallen op het Spaans Formule 4-kampioenschap, een titelstrijd in deze opstapklasse voor formulewagentalent die al voor diverse rijders de eerste stap is geweest op weg naar de top van de autosportladder. Het kampioenschap bestaat uit zeven ronden waarbij naast vijf Spaanse, ook een Frans en Portugees circuit in de kalender zijn opgenomen. Per raceweekend worden er drie wedstrijden verreden zodat de jonge talenten direct veel ervaring kunnen opdoen.

Kas Haverkort F4 MP Motorsport 02

“Ik ben ontzettend blij met deze kans en kijk er enorm naar uit. De tests eind vorig jaar gingen supergoed. Ik ga mijn uiterste best doen en hoewel het nu natuurlijk nog moeilijk is om te zeggen waar ik precies sta, is een top drie zeker mijn doel. Autorensport is wat gevoel met de auto betreft heel anders dan karting, maar het lijkt me goed af te gaan. Ik ga me intensief voorbereiden op de simulator en daarnaast veel naar de sportschool. En dan komen er natuurlijk de tests met MP Motorsport. We gaan er een mooi seizoen van maken”, aldus de autorensportdebutant.

Kas Haverkort F4 MP Motorsport 03

Haverkort zal uitkomen voor MP Motorsport, het Nederlandse team dat al vele successen boekte in de diverse Formule 4-kampioenschappen. Het in het Zuid-Hollandse Westmaas gevestigde MP Motorsport is het grootste Nederlandse autosportteam met afvaardigingen in de Formule Renault 2.0, Formule 4, Formule 3 en Formule 2. Sander Dorsman, teammanager van MP Motorsport, over het gegeven dat hij weer een Nederlands talent bij zijn team mag verwelkomen. “We zijn als MP Motorsport superblij dat Kas bij ons komt rijden. Tijdens een eerdere test bij ons was hij direct snel. Voor het seizoen begint gaan we nog een uitgebreid testprogramma afwerken zodat hij goed voorbereid de eerste wedstrijd in gaat. Ondanks dat het pas zijn eerste seizoen in de autorensport wordt, is het doel om meteen mee te strijden om de titel.”

Het Spaans Formule 4-kampioenschap gaat van start in het weekend van 25 en 26 april op het Franse circuit van Le Castellet.