Download de KNAF app

Karter Richard Verschoor van allerlaatst naar nummer 1

verschoor casteletto 1
Na de kwalificaties kreeg karter Richard Verschoor een domper te verwerken tijdens de tweede ronde van de Rotax Euro Challenge. Zijn kart bleek bij de keuring 200 gram te licht. Dit betekende dat het 14-jarige KNAF Talent uit Benschop alle voorrondes achteraan moest starten. Vanuit een uitzichtloze positie knokte Richard Verschoor zich met Team TKP terug naar een maximaal resultaat: een overduidelijke overwinning in de Rotax Max Senior.

Tekst en foto's: PR

Op uitnodiging van Team TKP maakte Richard Verschoor dit weekeinde een uitstapje naar het Europese Rotax Max-kampioenschap. Met het team van Ton Vink vierde het karttalent vorig jaar vele successen. Op het uitdagende circuit '7 Laghi', ten zuiden van Milaan, ging Richard Verschoor verder waar hij in 2014 was geëindigd. "De kwalificaties liepen super. Mijn tijden waren goed voor een 2e, 2e en 1e startplek in de voorrondes, totdat bleek dat de kart net te licht was", vertelt Richard. "Tja, dan baal je wel even, want je wordt teruggezet en moet alle drie heats achteraan starten als 22ste. Dan weet je dat het lastig wordt in een startveld met de snelste jongens van Europa."

'Balen helpt niet'
In de heats slalomde Richard zich keer op keer flink naar voren met als resultaten twee keer een elfde plaats en zelfs een keer een vierde plek. En dat in een startveld met 48 karters. "Ik ben er gewoon voor gegaan. Balen helpt niet. Het enige wat je kunt doen is racen voor wat je waard bent. En dat ging super, want TKP gaf me een super goede kart mee."

verschoor casteletto 2

Het leverde Richard een 17e startplek op voor de halve finale (pré-finale). In die pré-finale wist de rijder uit het KNAF Talent First-programma van de Nederlandse autosportfederatie 8 plaatsen goed te maken en daarmee als negende te finishen. De finale mocht Richard uiteindelijk starten als achtste na een straf voor een andere rijder. In die finale maakte de jonge inwoner van Benschop bij het doven van de lichten direct zijn ambities duidelijk: al na één ronde kwam de TKP-rijder als vijfde door. Ronde voor ronde haalde Richard zijn concurrenten bij én in, totdat hij de race leidde en op weg naar de finishvlag nog 1,5 seconde weg reed van de rest van het veld.

'Winnen als team'
"Het ging geweldig in de finale. Mijn kart deed alles wat ik wilde", meldde een dolgelukkige Richard Verschoor. "Heel erg gaaf dat het is gelukt. Ik was het hele weekeinde al erg snel, maar dat ik zou kunnen winnen na onze straf had ik echt niet verwacht. Ik wil Team TKP, monteur Richard Blom en motortuner JVD Power bedanken voor alle support. Deze finale hebben we als team gewonnen!"

Richard Verschoor is dit weekeinde gesteund door Team TKP, JVD Power, Verschoor Metaal Techniek, Bystronic, MIR en START autosportmagazine.