Download de KNAF app

Jarno Opmeer doet met Renault F1, MP Motorsport en KNAF stap omhoog naar Eurocup Formule Renault 2.0

1487674546-jarno 3a
Jarno Opmeer rijdt in 2017 in de Eurocup Formule Renault 2.0. Het 16-jarige talent uit 's-Gravendeel gaat daarvoor opnieuw in zee met MP Motorsport, het team waarmee hij in 2016 zo sterk presteerde in de Formule 4. Opmeer treedt bovendien toe tot de Renault Sport Academy, het juniorprogramma van het F1-team van Renault. Dat werd vandaag in Londen bekendgemaakt tijdens de lancering van de nieuwe F1-auto van Renault. Daarnaast blijft Opmeer steun genieten van de KNAF.

Opmeer kende in 2016 een uiterst succesvol debuutseizoen in de autosport. Vers vanuit de 125cc-schakelkarts nam hij deel aan het Noord-Europese zonekampioenschap Formule 4, waarin de KNAF samen met MP Motorsport uit Westmaas een nieuwe Nederlandse sectie creëerde. In zijn eerste drie raceweekenden schreef Opmeer meteen vijf van de acht races op zijn naam. Aan het slot van het seizoen voegde hij daar nog twee zeges aan toe. Het jaar sloot hij daardoor af met een tweede plaats in de eindstand.

In 2017 gaat Opmeer met dezelfde partijen verder, maar dan een stapje hoger: in de Eurocup Formule Renault 2.0. Met MP Motorsport gaat hij het gevecht aan met jonge talenten uit andere Europese topteams. De KNAF blijft hem daarbij ondersteunen.

Tegelijk treedt Opmeer met ingang van dit seizoen toe tot de Renault Sport Academy. Als junior krijgt hij bij in het High Performance Centre van het F1-team van Renault diverse fysieke tests en trainingen, oefent hij in de simulator en volgt hij allerlei trainingskampen. Uiteraard steunt Renault hem op zijn weg naar de hogere monopostoklassen.

"Ik ben hartstikke blij dat Renault mij heeft gekozen als een van zijn Academy-coureurs. Ze gaan me overal mee helpen en maken het mogelijk dat ik komend jaar van start ga in de Eurocup Formule Renault 2.0. Het geeft een goed gevoel om dat weer met MP Motorsport te doen, het team waarmee ik in de autosport ben begonnen en dat me al sinds de karting steunt", zegt Opmeer over zijn promotie.

"Het is een grote stap vooruit – zo'n 6 à 7 seconden per rondje sneller dan Formule 4. Ik begin gelukkig goed voorbereid aan het seizoen: ik heb nu al tien testdagen achter de rug op Silverstone, Monza, Spa, Barcelona en Albacete, op de laatste na allemaal circuits die ook op de Eurocup-kalender staan. Ik kijk enorm uit naar de start van het seizoen."

"We hebben vorig jaar allemaal kunnen zien wat voor een talent Jarno is", zegt Sander Dorsman, teammanager van MP Motorsport. "Dat hij vorig seizoen op de radar verscheen bij het F1-team van Renault, is volkomen verdiend. De Eurocup Formule Renault 2.0 is de perfecte volgende stap voor Jarno – en die zetten we graag met hem. Het nieuwe format van het kampioenschap wekt veel vertrouwen bij teams en sponsors. De meeste circuits staan op de F1-kalender en de coureurs krijgen veel rijtijd. Dat maakt de Eurocup tot een uitgelezen leerschool voor talenten die willen doorgroeien naar GP3 en GP2."

"We hebben Jarno's ontwikkeling gevolgd sinds zijn eerste F4-race in 2016. Hij heeft veel talent en een volwassen kijk op zijn vak", aldus Mia Sharizman, directeur van de Renault Sport Academy. "We zijn met name onder de indruk van de gestructureerde 'autosportopvoeding' die Jarno bij MP Motorsport heeft genoten. Vanaf het eerste moment dat hij deel uitmaakt van de Academy, is hij een genot om mee te werken: ijverig, eerlijk en gefocust op zijn taken. De Eurocup Formule Renault 2.0 zal zeker het beste uit hem halen. We twijfelen er niet aan dat Jarno's potentieel in 2017 aan het licht zal komen in een van de zwaarste talentenklassen van Europa."

"De beslissing van Renault Sport om Jarno te selecteren als junior is het bewijs van het succes van ons talentenprogramma", aldus Maarten van Wesenbeeck, hoofd opleidingen van de KNAF. "Als pupil van de KNAF Academy heeft Jarno zich vorig jaar van zijn beste kant laten zien. De keuze van Renault voor Jarno laat aan andere jonge Nederlandse karters zien dat Formule 4 met de KNAF en MP een zinvolle eerste stap in de autosport is."

Het Eurocup-seizoen 2017 gaat op 21-23 april van start op het circuit van Monza.