Download de KNAF app

Introductie Kevin Abbring als Ambassadeur voor Stichting KNAF Talent First

Met trots presenteert de Stichting KNAF Talent First Kevin Abbring als haar ambassadeur en die van het FIA Road Safety-programma in Nederland.

Binnen de mondiale Rallysport behoeft Kevin Abbring inmiddels geen introductie meer, aangezien hij in vijf jaar tijd is opgeklommen van KTF-talent tot fabriekscoureur bij Volkswagen Motorsport.

Onderstaand gaat de pas 23-jarige Kevin Abbring nader in op deze verantwoordelijke maar eervolle functie :

Er kan een hoop gebeuren in 5 jaar. Zo sta je als broekie (nog net geen 18 jaar oud) voor een jury moeilijke vragen te beantwoorden en zo mag je naar de mooiste plekken op aarde, om te doen wat je gaaf vindt en waar je goed in bent geworden, rally rijden.

Durfde ik dit 5 jaar geleden na het winnen van het KTF-programma te denken? Nee, absoluut niet. Het was meer de bevestiging dat de aanleg voor het oh zo leuke spelletje aanwezig was.

Nu 5 jaar verder. Makkelijk was het niet. We leven in een land waar Autosport niet erg hoog staat aangeschreven en Rallysport daar zeker geen uitzondering op is. Het is soms moeilijk om mensen ervan te overtuigen dat ook Autosport een vorm van topsport is en dat het niet gaat om het nemen van hoge risico's, waarbij je zelfs je leven op het spel zet om maar aan de finish te komen. Autosport draait juist in tegenstelling tot wat veel mensen denken, om hoge veiligheid en de juiste toepassing daarvan.

Waarom gebeuren er in verhouding weinig ongelukken met letsel in de Autosport? Omdat we omringd worden door een steeds veiligere omgeving. Mits deze op de juiste manier gebruikt wordt. Iets wat weinig mensen weten.

Bij naleving van veiligheid kan een autosporter al vrij direct zorgen voor een reductie van het aantal ongevallen met letsel, dan wel dodelijke ongevallen. Iedere dag overlijden er wereldwijd ongeveer 3000 personen in het verkeer! Veelal eenzijdige ongevallen, gewoon door het verliezen van de macht over het stuur. Juist getalenteerde autosporters weten hoe het is om je aan te moeten passen aan verschillende situaties en wat er gebeurt met een auto wanneer deze begint te glijden. Gevaren herkenning; hetzelfde doen wij iedere dag als wij in het verkeer van A naar B rijden.

In 2011 heb ik namens de KNAF aan het FIA Institute Young Driver Excellence Program deelgenomen en als beste cursist de 'Driver of the Year' Award heb mogen ontvangen. Tijdens de workshops die we over de hele wereld volgden, werd steeds weer op het veiligheidsaspect gehamerd. Ik zie het als mijn taak om deze boodschap op jonge talenten, die aan het begin van hun carrière staan over te brengen.

Ik ben trots op het feit dat de KNAF mij benoemd heeft tot ambassadeur en dat ik door middel van en samen met de KNAF bovengenoemde punten onder de aandacht mag brengen.

Vanaf komende maand zal ik maandelijks mijn verhaal doen over mijn ervaringen in de autosport en de bovengenoemde onderwerpen belichten. Hiermee hoop ik mijn steentje te kunnen bijdragen aan een ieder die vindt dat we nog lang moeten blijven genieten van deze mooie sport.

Met vriendelijke groet,

Kevin Abbring

kevin abbring 1 500x333