Download de KNAF app

Indrukwekkend eerste GP3-podium voor Richard Verschoor in Sotsji

R.Verschoor sotsji.01
KNAF Talent First-autorensporttalent Richard Verschoor heeft op indrukwekkende wijze in pas zijn derde GP3 Series-weekend zijn eerste podium gescoord. Op Sochi Autodrom pakte de 17-jarige MP Motorsport-coureur na een foutloze wedstrijd op zondag de derde plaats. In de op zaterdag verreden eerste wedstrijd had Verschoor na een weergaloze inhaalrace al een vierde positie in de wacht gesleept. De KTF-rijder tekende daarmee in Rusland voor zijn beste resultaat sinds zijn recente debuut in de GP3 Series en is nu in alle drie de weekenden in de punten geëindigd. “Ik ben hier echt heel blij mij, ook voor het team en iedereen die hieraan heeft bijgedragen”, aldus een nog nagenietende Verschoor.

Foto's: Dutch Photo Agency

De achtste ronde van de GP3 Series werd verreden op Sochi Autodrom in het omlijstende programma van de Grand Prix van Rusland. Voor KNAF Talent First-autorensporttalent Richard Verschoor was het zijn derde optreden in dit prestigieuze kampioenschap. De 17-jarige Nederlander bewaart goede herinneringen aan het circuit in Sotsji want in 2016 begon Verschoor daar zijn autorensportcarrière met een zege bij zijn debuut in de Formule 4. De voor MP Motorsport uitkomende KTF-rijder toonde ook nu in de kwalificatie direct zijn snelheid door op slechts 0,2 seconden van de poleposition de zevende tijd op de klokken te zetten. Kort na de start van de eerste race moest de jonge Nederlander een positie prijsgeven, maar begon direct aan een indrukwekkende inhaalrace. Na een aantal fraaie uitremacties lag Verschoor in de achtste ronde al op plek vijf, om direct daarna de vierde positie over te nemen. Met uiterst snelle rondetijden, waarbij de MP Motorsport-piloot in de 16de ronde zelfs de een na snelste tijd van het veld liet noteren, dichtte Verschoor vervolgens het gat naar de nummers twee en drie. In de laatste ronde deed Verschoor nog een verwoede poging een podiumpositie te veroveren, maar een meer dan uitstekende vierde plaats bleek het hoogst haalbare.

R.Verschoor sotsji.04
Door de reversed grid van de top acht uit race één moest Verschoor in de tweede wedstrijd vanaf de vijfde startplaats vertrekken. In de eerste ronde had de KTF-rijder al een concurrent te pakken om een ronde later met een fraaie uitremactie de derde plaats voor zich op te eisen. In het vervolg van de race bleef Verschoor op 1,5 seconden in het spoor van de rijder in tweede positie en wist de nummer vier op iets meer dan een seconde afstand te houden. De herstart na een virtual safetycar bracht de nummers één en twee in de voorlaatste ronde bij elkaar, terwijl ook Verschoor uiterst alert reageerde en meteen aansloot bij de strijd om de leiding. De KTF-rijder kon echter niet meer profiteren van de positiewisseling aan kop en passeerde op slechts één seconde van de winnaar en 0,4 seconden van de tweede positie als derde de finish. In pas zijn derde GP3 Series-weekend stond Verschoor daarmee voor het eerst op het podium en onderstreepte nogmaals zijn talent. Na een 7de en 8ste plaats in zijn eerste twee GP3 Series-weekenden scoorde Verschoor in Rusland niet alleen zijn beste klasseringen tot nu toe, maar eindigde ook voor de derde keer op rij in de punten.

R.Verschoor sotsji.03
“Ik ben hier zo blij mee. In de training konden we de auto steeds verder verbeteren en die zevende plek in de kwalificatie was heel gaaf. In de eerste race was de auto super goed. Ik kon pushen, maar kon desondanks de banden goed houden en ook het remmen en inhalen ging perfect. De auto deed precies wat ik wilde. Race twee was iets minder omdat de auto aan de achterkant iets teveel gleed, wat natuurlijk weer slecht is voor de banden. Ik kon daardoor niet meer zo aandringen als in race één. Die derde plaats is geweldig, niet alleen voor mij, maar zeker ook voor het team en iedereen die hieraan meegeholpen heeft. Het is mooi om na afloop al die blije gezichten te zien”, aldus Verschoor na een meer dan geslaagd derde GP3 Series-weekend.
R.Verschoor sotsji.02

R.Verschoor sotsji.05
R.Verschoor sotsji.06
R.Verschoor sotsji.07