Download de KNAF app

Hans Weijs junior ook met VW

Na een lange periode van radiostilte wist Hans Weijs junior onlangs iedereen te verrassen met het nieuws dat ook hij in zee is gegaan met Volkswagen Motorsport. En zo zijn er twee KNAF Talent First rijders opgenomen in het rallyteam van het Duitse merk, dat volgend jaar debuteert in het WRC. Want Kevin Abbring ging Weijs voor en maakt al sinds de Rallye Monte Carlo deel uit van het team dat zich voorbereidt op deelname aan het WRC in 2013. Hans Weijs jr zal onder regie van VW Motorsport deelnemen aan het Zuid Afrikaanse Rallykampioenschap.

Het uit acht evenementen bestaande Zuid Afrikaanse kampioenschap werd vorig jaar gewonnen door de bekende Zimbabwaanse rallycoureur Conrad Rautenbach, die eerder actief was met een Citroën C4 in het WRC.

Hans Weijs junior zal in Zuid Afrika de beschikking krijgen over een hagelnieuwe VW Polo S2000 van het team dat met drie auto's uitkomt in het hoogaangeschreven kampioenschap. De teamgenoten van Weijs zijn Hergen Fekken en Enzo Kuun.

Hans Weijs junior, die de onder de paraplu van KNAF Talent First furore maakte in het Junior World Rally Championship, blijft zoals altijd nuchter onder de gebeurtenissen. "Natuurlijk ben ik blij met deze kans en is het een unieke ervaring om daar te mogen rijden. Ik hoop natuurlijk ook op een vervolg als we succesvol zijn!" Tijdens de teampresentatie deed hij de aanwezigen nog schrikken door serieus te melden dat hij een serieuze constructiefout ontdekt had in de Polo S2000. Na de vraag wat er dan fout was meldde hij laconiek: "Het stuur zit aan de verkeerde kant!"

Hans Weijs jr zal op 23 maart samen met zijn vertrouwde Belgische navigator Bjorn Degandt zijn opwachting maken in de eerste ronde van het kampioenschap, in de Total Tour Natal Rally in Durban. De overige rally's zijn: 20-21 april: Sasol Rally (Nelspruit); 8-9 juni: Toyota Gauteng Rally; 13-14 july: Volkswagen Rally (Port Elizabeth); 10-11 augustus: Rally - Gauteng; 31 aug./1 sept.: Cape Rally; 5-6 oktober: Polokwane Rally; 2-3 november: Garden Route National Rally (George/Knysna).

vw - weijs in actie 500x334