Download de KNAF app

Glenn van Berlo promoveert met Drivex naar Euroformula Open

TeamNL-rijder Glenn van Berlo promoveert dit seizoen naar het Euroformula Open, een kampioenschap waarin gestreden wordt met Formule 3-auto’s. Het 18-jarige Nederlandse talent komt in deze snel in aanzien gegroeide titelstrijd uit voor het Spaanse team Drivex. “Ze zijn enorm gedreven en ik ben blij dat ik de volgende stap in mijn carrière bij dit team kan maken. Het is nog moeilijk om te zeggen waar ik sta in dit sterke veld, maar een top drie klassering is toch zeker mijn doel”, aldus een verheugde Van Berlo.

Na een succesvolle carrière in de karting maakte Glenn van Berlo vorig jaar de overstap naar de autorensport. Het debuutseizoen van de inwoner van het Noord-Brabantse Veghel ging zeker niet onopgemerkt voorbij. In het Spaans Formule 4 kampioenschap eindigde de TeamNL-rijder in de laatste tien races acht keer op het podium, waarvan vier keer op de eerste plaats en uiteindelijk legde Van Berlo beslag op de tweede plaats in de eindstand.

2019 Season

Voor Van Berlo was daarmee de tijd rijp voor de volgende stap in zijn carrière. Het net 18 jaar geworden TeamNL-talent heeft gekozen voor het Euroformula Open, een de afgelopen jaren snel in aanzien gegroeid kampioenschap waarin gestreden wordt met Formule 3-auto’s. Het Euroformula Open stapt dit jaar over naar een nieuwe type auto, de Dallara 320. Het kampioenschap telt negen ronden waaronder een aantal op aansprekende Formule 1-circuits als Spa-Francorchamps, Monza en de Red Bull Ring. De spectaculairste ronde is die in het Franse Pau, waar op een zeer listig stratencircuit wordt gereden. Per weekend telt het kampioenschap twee wedstrijden zodat de Euroformula Open-titelstrijd over achttien races wordt uitgevochten. Aan het Euroformula Open doen gerenommeerde Europese teams mee en verwacht wordt dat er dit jaar tussen de 20 en 25 auto’s aan de start gaan verschijnen.

Dallara 320

Van Berlo zal uitkomen voor Drivex, het Spaanse team dat vorig jaar de titel veroverde in het Spaans Formule 4 kampioenschap. Drivex maakt in het Euroformula Open gebruik van HWA (Mercedes)-motoren. “Ik heb eind vorig seizoen twee dagen met Drivex in hun Euroformula Open-auto getest en niet alleen ging dat heel goed, ook was er meteen een klik met het team. Iedereen is ontzettend gedreven om succes te behalen. Meest opvallend wat rijden betreft was de waanzinnige downforce ten opzichte van de Formule 4. Ik wil dit seizoen heel veel leren, ook in technisch opzicht want daar doe je straks in andere klassen ook weer je voordeel mee. Het is nog moeilijk om te zeggen waar ik in dit veld sta. Na de eerste testdagen begin maart in Barcelona weten we meer, maar een top drie klassering in het kampioenschap is toch zeker mijn doel”, aldus een blije Van Berlo, die uitkijkt naar deze mooie volgende stap in zijn carrière.

vanberlo.02

Van Berlo wordt dit seizoen gesteund door Next-Level Real Estate, Van Berlo Bedrijfsvloeren, Scalpers, Ayzer, 226ers en Berner.