Download de KNAF app

Geen loon naar werken voor KNAF Talent First-autorensport-talenten Max Verstappen en Larry ten Voorde

Persbericht KTF Verstappen RBRing.2
Spielberg (Oostenrijk), Assen, 4 augustus 2014 – KNAF Talent First-autorensporttalenten Max Verstappen en Larry ten Voorde hebben een moeilijk raceweekend achter de rug. Verstappen reed in het FIA Europees Kampioenschap Formule 3 op de Oostenrijkse Red Bull Ring drie sterke wedstrijden en passeerde een keer als derde en twee keer als vierde de finish. Omdat het 16-jarige KTF-talent echter twee keer een tijdstraf kreeg opgelegd, resteerde er aan het eind van de rit niet meer dan een vijfde, vierde en twaalfde klassering. Ten Voorde ondervond grote problemen bij zijn op TT Circuit Assen verreden wedstrijden van de Formule Renault 1.6 NEC Junior en zag tot twee keer toe de finish niet.

De achtste ronde van het FIA Europees Kampioenschap Formule 3 werd verreden op de fraaie Red Bull Ring. Voor KNAF Talent First-rijder Max Verstappen verliepen de drie races niet zoals gehoopt, waardoor hij maar beperkt kon profiteren van het feit dat Esteban Ocon als leider in de tussenstand van het kampioenschap in het geheel niet scoorde. In Oostenrijk begon het weekend voor Verstappen met een tweede kwalificatietijd nog uitstekend. Na een perfecte start leek hij in de eerste race de leiding te nemen, maar kwam in aanraking met Ocon en viel terug naar plaats zes. Ondanks een kromme wielophanging vocht de Van Amersfoort Racing-piloot zich terug naar plaats drie op het podium. Na afloop kreeg Verstappen echter vijf seconden straf omdat hij bij het inhalen van een tegenstander buiten de baan was gekomen en viel daarmee terug naar plaats vijf.
Persbericht KTF Verstappen RBRing.1
Ook race twee kwam de 16-jarige autosportdebutant niet ongeschonden door. Na een tegenvallende kwalificatie moest Verstappen vanaf plaats zeven vertrekken. In de enerverende race werd de KTF-rijder op het rechte stuk tegen het voorwiel gereden, waardoor de voorwielophanging beschadigd raakte. Verstappen zakte terug naar plaats negen, maar wist toch weer posities te winnen en profiteerde verder goed van fouten van andere rijders, waardoor hij uiteindelijk als vierde eindigde. In de hectische eerste ronde van race drie werd de KTF-rijder een keer buiten de baan gedrukt en kwam vervolgens in het gedrang klem te zitten waardoor hij, als vijfde gestart, als achtste de eerste ronde uitkwam. In een fenomenale inhaaljacht, waarbij het 16-jarige talent met fraaie inhaalacties bewondering oogstte, wist Verstappen zich op te werken naar positie vier. De Nederlander kreeg echter een tijdstraf van twintig seconden opgelegd en werd daardoor als twaalfde in de einduitslag opgenomen. "Ik had, nadat ik Fuoco op het rechte stuk inhaalde, niet naar binnen mogen sturen om te verdedigen. In het reglement staat duidelijk dat je minimaal een autobreedte ruimte moet geven aan je opponent. Ik gaf daar meer dan genoeg ruimte. Ik ben erg teleurgesteld in die beslissing", keek Verstappen terug. In de tussenstand van het kampioenschap liep Verstappen 22 punten in op de leidende Ocon.
Persbericht KTF TenVoorde Assen
In de Formule Renault 1.6 NEC Junior kwam KNAF Talent First-autorensporttalent Larry ten Voorde in actie tijdens de traditioneel drukbezochte Gamma Racing Day op TT Circuit Assen. Na zijn dubbele podium in Duitsland zat in eigen land alles tegen. Door technische problemen moest het 17-jarige KTF-talent de vrije trainingen missen, waardoor een elfde plaats in de kwalificatie op zich nog een nette prestatie was. In de eerste race sloeg de pechduivel al na één ronde opnieuw toe, toen de oliedruk wegviel en Ten Voorde zijn auto aan de kant moest parkeren. In race twee leek het een stuk beter te gaan. De KTF-rijder wist vanaf plaats tien op te rukken naar plaats zeven. Een foutje wierp hem echter terug waarna hij, om het pechweekend compleet te maken, ook nog eens bij een aanrijding betrokken raakte en moest opgeven. "Alles zat tegen. Doordat we de trainingen misten was de set-up van de auto niet goed. In race twee was het mijn eigen fout. Ik was te overmoedig en stuurde in terwijl daar nog iemand zat. Ik haal altijd het positieve uit dit soort ervaringen om daar volgende keer weer beter uit te komen", aldus de alweer optimistisch vooruitkijkende Ten Voorde.

Gerard Grouve, KNAF Talent First-bondscoach voor de autorensport maakte het weekend van Ten Voorde in Assen mee: "Een weekend om snel te vergeten. Alles wat fout kon gaan, ging dat ook. Uithuilen en opnieuw beginnen. Hij heeft nog zijn uiterste best gedaan, maar het mocht gewoon niet."