Download de KNAF app

Fraaie zesde plaats voor KTF-karttalent Martijn van Leeuwen bij eerste wedstrijd CIK-FIA Europees Kampioenschap KF in Italië

La Conca (Italië), 13 mei 2014 - KNAF Talent First-karttalent Martijn van Leeuwen heeft bij zijn eerste optreden in het CIK-FIA Europees Kampioenschap KF een uitstekende zesde plaats behaald. In het uit maar liefst 67 aanstormende talenten bestaande veld maakte de pas 15-jarige eerstejaars KF-rijder indruk door in de prefinale van een 17de startplaats op te klimmen naar plaats vier! In de finale wist Van Leeuwen na een felle strijd beslag te leggen op een uitstekende zesde plaats. "Toch had ik op iets meer gerekend, maar aan de andere kant zijn het kostbare punten voor het kampioenschap", aldus de gedreven KTF-rijder.

persbericht ktf vleeuwen lc a 500x333

Martijn van Leeuwen veroverde vorig jaar de titel in het hoog aangeschreven Deutsche Kart Meisterschaft bij de KF-Junioren en legde in diezelfde klasse beslag op de derde plaats in het CIK-FIA Europees Kampioenschap. Met deze fraaie resultaten op zak promoveerde het KNAF Talent First-karttalent dit seizoen naar de KF-klasse. Vanaf de eerste meters in deze voor hem nieuwe klasse maakte de pas 15-jarige karter indruk en sleepte topklasseringen in diverse Italiaanse kartseries in de wacht. Afgelopen weekend stond voor het KNAF Talent First-karttalent in het Italiaanse La Conca de eerste wedstrijd van het uit vier races bestaande officiële CIK-FIA Europees Kampioenschap KF op het programma.

persbericht ktf vleeuwen lc b 500x333

Vanaf de eerste meters toonde Van Leeuwen zijn snelheid en met twee keer een derde en een zevende plaats in de kwalificatieheats, leek de eerstejaars KF-rijder meteen op weg naar een mooie klassering voor de prefinale. Helaas ging het in de laatste kwalificatieheat mis en werd Van Leeuwen daarin als 24ste geklasseerd. "Nadat we in de trainingen nog 0,2 seconden per ronde tekort kwamen, ging het in de kwalificatieheats een stuk beter. Die laatste heat was echt balen. Ik passeerde iemand, maar die raakte me op het achterwiel waardoor ik spinde en naast de baan eindigde", blikte Van Leeuwen terug. De rijder van Keijzer Racing zag daarmee een mooie 7de startplaats voor de prefinale veranderen in een nagenoeg kansloze 17de. Een goede uitgangspositie voor de finale leek daarmee onmogelijk geworden. In een weergaloze inhaalrace toonde de KF-debutant zijn klasse door als vierde de finish te passeren! "Alleen in de heats en de finale zijn punten te verdienen, dus ik moest aanvallen, maar ook zeker de finish halen. Maar iedere inhaalactie was raak, het ging echt super", aldus Van Leeuwen over zijn opmerkelijke race. De vierde plaats was meteen zijn uitgangspositie voor de finale. Ook nu reed het KTF-talent een sterke race en sleepte tussen zijn overwegend meer ervaren concurrenten een fraaie zesde plaats in de wacht. "Ik had in de prefinale al twee nieuwe banden gebruikt. De concurrenten stonden in de finale op vier nieuwe banden. Daarnaast liep ook de motor net ietsje minder. Het was echt vechten om iedere plek", keek Van Leeuwen terug.

persbericht ktf vleeuwen lc p 500x688

De KTF-rijder staat nu achtste in de tussenstand van het CIK-FIA Europees Kampioenschap KF en met nog drie wedstrijden te gaan, is er van alles mogelijk.