Download de KNAF app

Formule Renault 1.6 NEC Junior krijgt vorm met internationale invulling

Het Captain Racing Team onder leiding van Jorg Otto heeft deze week twee Formule Renault 1.6 besteld bij de fabriek van Signatech. De vroege instap van het Duitse team is een bevestiging van de buitenlandse interesse voor de Formule Renault 1.6 NEC Junior. Het overweldigende enthousiasme tijdens de aanwezigheid op de Duitse Motorshow Essen en IKA Kartbeurs bevestigde de interesse bij onze oosterburen.

Met deze twee auto's gaat het aantal bestelde auto's richting tien. Mick de Haas (CEO Formule Renault 1.6 NEC Junior): 'We hebben inmiddels al zo'n goede basis van binnen- en buitenlandse teams verzameld dat ons doel van 15 auto's voor het eerste jaar steeds dichterbij komt. Naast de vaste deelnemers voor het hele seizoen verwachten wij ook een goed aantal gastdeelnemers uit de Zweedse Formule Renault 1.6 en de Franse Formula Academy.'

Het deskundige Captain Racing team dat doorgaans met tourwagens deelneemt aan het VLN kampioenschap, ziet deze klasse als het ideale platform voor ontwikkeling van jong karttalent en zal de twee formulewagens inzetten in het Formule Renault 1.6 NEC Junior kampioenschap. Daarnaast bouwt het Duitse team zelf een 1.6 simulator om hun coureurs optimaal voor te bereiden. De simulator is onderdeel van het opleidingsconcept dat zij, zoals meerdere teams, zeer professioneel neerzetten. Zo krijgen coureurs bij Captain Racing sport en rijtraining, begeleiding van een sportpsycholoog en uitgebreide scholing door hun technische medewerkers.

renault 1.6  6  497x305