Download de KNAF app

Fantastische tweede plaats voor KNAF Talent First-rallyrijder Mats van den Brand in WK-Rally van Duitsland

1440426063-mvdb wkd a2
KNAF-rallytalent Mats van den Brand en zijn navigator Martijn Wydaeghe hebben, na een lastige start van het rally-seizoen, in Duitsland hun eerste podiumplaats behaald. In de WK-rally van Duitsland werden Van den Brand en zijn Belgische navigator tweede in de Drive Dmack Fiesta Trophy. Dankzij dat resultaat gaan zij nu aan de leiding in het rookie-klassement. "Eindelijk een fijne rally", lachte Van den Brand tevreden. "Vijf keer de snelste tijd in een proef en een podiumplaats zijn resultaten die tellen."

In de eerste wedstrijden van de Drive Dmack Fiesta Trophy bemerkte Van den Brand dat het niet eenvoudig is om zich te vestigen tussen de meer ervaren rally-rijders. Tijdens de ADAC Rallye Deutschland was het KNAF-rallytalent dan ook gebrand op betere resultaten.

De eerste proef op vrijdag was daarbij direct een voltreffer, want Van den Brand en Wydaeghe openden met de snelste tijd en dat gaf uiteraard zelfvertrouwen. Op de volgende proef langs de Duitse wijnranken verloren zij wat tijd, waardoor ze een achterstand van 18 seconden op de leider opliepen. Van den Brand en Wydaeghe sloten de eerste dag af als tweede van de elf equipes, met een mooie voorsprong van 40 seconden op de nummer drie.

1440426053-mvdb wkd a1
Zeer geconcentreerd begonnen Van den Brand en zijn navigator aan de tweede dag, wat tweemaal resulteerde in de snelste rijd op een proef. Tijdens de legendarische Pantzerplatte (45,6 km lang), die tweemaal verreden werd op zaterdag, hield hij zich knap staande. Hij verstevigde hiermee zijn tweede plaats in het tussenklassement. "Een geweldige dag, we vormen nu echt een eenheid en dat is een fantastisch gevoel", aldus Van den Brand.

Op de slotdag wist Van den Brand dat zijn achterstand van 1.30 min. op de leider in de wedstrijd De Mevius niet meer goed te maken was. Daarentegen was de voorsprong op de nummer drie groot genoeg om vol in de aanval te kunnen gaan. "Martijn en ik wilden weer de snelste tijden in een aantal proeven rijden, waarmee we veel punten konden scoren. Met opnieuw tweemaal de snelste tijd in een proef is dat erg goed gelukt. We hebben ons goed in de kijker gereden en de rally mooi afgesloten."

1440426057-mvdb wkd p
Mats van den Brand en zijn navigator klommen met de mooie tweede plaats op naar een nog steeds kansrijke vijfde plaats in het klassement van de Drive Dmack Fiesta Trophy 2015.

Het KNAF Rally-talent kon vooraf niet testen op het parcours in Duitsland, maar was toch goed voorbereid. "Dankzij de KNAF heb ik in een simulator kunnen oefenen en dat is in de proeven van grote waarde geweest. Ik ben de KNAF daarom enorm dankbaar en ook wil ik Verkooijen Rally Sport en haar partners en M-Sport/Dmack weer ontzettend bedanken voor hun support."

Het volgende evenement in de Drive Dmack Fiesta Trophy is van 23 tot en met 25 oktober tijdens de WK-rally van Spanje. Daar hopen Van den Brand en Wydaeghe opnieuw naar het podium te kunnen rijden.