Download de KNAF app

Eerste podium voor Larry ten Voorde!

Zolder (België), 23 september 2013 - KNAF Talent First-autorensporttalent Larry ten Voorde heeft zijn eerste podium binnen. Op het Belgische Circuit Zolder legde het pas 16-jarige KTF-talent in de eerste wedstrijd van de Formule Renault 1.6 NEC Junior beslag op een keurige derde plaats. In race twee werd Ten Voorde geplaagd door technische problemen en hoewel de KTF-rijder aan het eind van de wedstrijd nog uiterst snelle rondetijden op de klokken zette, moest hij toch genoegen nemen met een zesde plaats. "Het eerste podium is mooi en we gaan steeds een stapje hoger. Helaas speelde de techniek op, waardoor ik vooral in het begin van de tweede race topsnelheid miste", aldus Ten Voorde terugblikkend.

Ten Voorde Podium Zolder 499x315

Na de wedstrijden op Circuit Park Zandvoort en het TT Circuit Assen werd het derde raceweekend van de Formule Renault 1.6 NEC Junior afgewerkt op het Belgische Circuit Zolder. De opstapklasse voor jong formulewagentalent kwam daar in actie tijdens de Truck Grand Prix, traditioneel een van de grootste en drukstbezochte evenementen op dit lastige circuit bij Hasselt. Na zijn vierde plaats in Assen was het 16-jarige KNAF Talent First-autorensporttalent Larry ten Voorde (Enschede) erop gebrand in zijn derde raceweekend zijn eerste podium te scoren.

Ten Voorde Zolder 01 497x335

In de kwalificatie zette Ten Voorde al de eerste stap door voor beide wedstrijden naar de tweede startpositie te rijden. In de eerste race verloor de KTF-rijder door een mindere start twee plaatsen, maar wist met goede rondetijden toch weer op te klimmen naar plaats drie en pakte daarmee het eerste podium uit zijn nog jonge autorensportcarrière. In de tweede race was de start van Ten Voorde veel beter, maar miste hij in de eerste ronden zoveel topsnelheid, dat hij terugviel naar plaats zeven. Ook nu herstelden de rondetijden zich tegen het eind, maar inmiddels was de achterstand zo groot dat een zesde plaats het hoogst haalbare was voor de jonge KTF-rijder. "Het eerste podium is mooi en we gaan steeds een stapje hoger, maar we weten niet waarom de auto vooral in het begin van de race zoveel topsnelheid tekortkomt. Daarnaast was ik in de kwalificatie dan wel tweede, maar het gat naar de nummer één moet kleiner zijn. Al met al een leerzaam weekend", aldus de ambitieuze KTF-rijder.

Vincent van der Valk, KNAF Talent First-bondscoach voor de autorensport over het Belgische raceweekend: "Natuurlijk zijn we tevreden met het podium, maar er had meer ingezeten als de techniek niet had tegengewerkt. In de kwalificatie was de snelheid heel goed, maar vooral in het begin van de tweede race speelde dat vooralsnog onduidelijke technische probleem hem parten. Het vreemde is dat aan het eind van beide races de snelheid wel weer goed was en Larry wat rondetijden betreft in de top drie meedraaide. Dat is heel netjes."

De volgende ronde van de Formule Renault 1.6 NEC Junior staat voor volgend weekend op de kalender. Dan mag Ten Voorde aantreden voor twee wedstrijden op de Nürburgring.