Download de KNAF app

Eerste overwinning voor Tijmen van der Helm in Toyota Racing Series

TeamNL-rijder Tijmen van der Helm heeft op Manfeild - Circuit Chris Amon zijn eerste overwinning in de Castrol Toyota Racing Series behaald. Het was pas het derde optreden in dit prestigieuze kampioenschap voor Van der Helm, die met zijn 16 jaar de jongste deelnemer van het veld is. Nadat het voor Kiwi Motorsport uitkomende Nederlandse talent in de eerste race als zesde was gefinisht, pakte hij in race twee vanaf de derde startplaats de leiding om die ook niet meer af te staan.

De prestigieuze Castrol Toyota Racing Series werd afgesloten op Manfeild - Circuit Chris Amon. Hoewel het de vijfde ronde van deze serie betrof, was het voor TeamNL-rijder Tijmen van der Helm zijn derde optreden, aangezien de Nederlander pas eind januari de voor deelname aan de serie vereiste 16-jarige leeftijd bereikte. De voor Kiwi Motorsport uitkomende Van der Helm had in de eerste twee weekenden in korte tijd al veel progressie geboekt. In Manfeild onderstreepte hij dat nog eens, want als jongste deelnemer in het veld maakte Van der Helm vanaf de eerste meters meteen indruk. In de twee testsessies noteerde Van der Helm in het 19 auto’s tellende veld de snelste tijd en ook in twee van de drie trainingen prijkte de naam van het Nederlandse talent op plek één. De kwalificatie leverde vervolgens op slechts 0,2 seconden van de poleposition en te midden van de aanvoerders van het kampioenschap een vijfde positie op.

vdhelm manfeild.02

In de eerste race van het weekend werd Van der Helm bij de start gehinderd door een slecht wegkomende rijder voor hem en moest één plaats prijsgeven. Vervolgens reed hij weg van de strijdende groep achter hem en passeerde als zesde de finish. Als gevolg daarvan mocht de TeamNL-rijder in race twee van de derde startpositie vertrekken. In de eerste ronde wist Van der Helm meteen een plek te winnen om een ronde later met een fraaie uitremactie de leiding te nemen. Onbedreigd reed Van der Helm richting de finish en boekte daarmee in pas zijn derde raceweekend zijn eerste zege.

vdhelm manfeild.05

In de derde en laatste wedstrijd moest Van der Helm na een mislukte kwalificatie vanaf de 14de startpositie vertrekken. Al snel lag de Nederlander op de tiende plek en leek op weg naar weer een mooie klassering, toen hij na een herstart vanachter de safetycar door een fout van een andere rijder werd geraakt en de strijd moest staken. Ondanks deze teleurstelling kon het afsluitende weekend van de Toyota Racing Series voor Van der Helm na de zege in race twee allang niet meer stuk. Voor Van der Helm begint nu de volgende fase van zijn voorbereiding op het Europese seizoen. Waar en in welk kampioenschap Van der Helm in 2020 gaat meestrijden, wordt binnenkort bekend gemaakt.

vdhelm manfeild.03