Download de KNAF app

Ed Carpenter Racing en Rinus van Kalmthout verlengen samenwerking in NTT IndyCar Series

TeamNL-talent Rinus van Kalmthout (Rinus VeeKay) rijdt ook in 2021 bij het team van Ed Carpenter Racing in de NTT IndyCar Series. Het team maakte vandaag bekend het contract met de 20-jarige Nederlander te verlengen. VeeKay maakte dit jaar in zijn debuutseizoen indruk met zijn rijstijl en goede resultaten, met als kroon op het werk de Rookie Of The Year-titel in de NTT IndyCar Series.

Na in drie jaar tijd uiterst succesvol het ‘Road to Indy’-traject te hebben doorlopen, maakte Rinus van Kalmthout in 2020 zijn debuut in de NTT IndyCar Series. De Hoofddorper maakte indruk door in zijn tweede race al een top vijf klassering te laten noteren en in de kwalificatie voor de Indy 500 de vierde startpositie voor zich op te eisen, waarmee de Nederlander meteen de best geklasseerde tiener in de lange historie van deze wereldberoemde race werd. Vervolgens scoorde VeeKay op WWT Raceway met een vierde plaats zijn hoogste klassering op een oval. Op de road course van de Indianapolis Motor Speedway was het weer raak toen de Ed Carpenter Racing-piloot naar zijn eerste poleposition reed, voor het eerst een IndyCar-race leidde en met een derde positie zijn eerste podium scoorde. Dit weekend zette de TeamNL-rijder in de kwalificatie van de Firestone Grand Prix of St. Petersburg de kroon op het werk door de ‘Rookie Of The Year’-titel op zijn naam te schrijven.

Rinus Carpenter a 2021

Ed Carpenter Racing, het team dat VeeKay na twee overtuigende testsessies in 2019 meteen een fulltime contract voor 2020 aanbood, liet er voor het komende seizoen geen gras over groeien. Teambaas Ed Carpenter wilde VeeKay graag voor een tweede jaar aanhouden en besloot hem daarom nog tijdens het lopende seizoen een contract voor 2021 aan te bieden. Van Kalmthout is uiteraard blij met het vertrouwen van het in Indianapolis gevestigde team van teambaas Ed Carpenter en sportief directeur Tim Broyles, dat sinds 2012 vijf IndyCar-overwinningen wist te boeken. “We hebben samen een goed seizoen gedraaid en ik ben blij om te mogen vertellen dat ik ook in 2021 voor Ed Carpenter Racing rijd”, laat de Nederlandse coureur vanuit de Verenigde Staten optekenen. “De teamsfeer is erg goed. Iedereen is blij met de ‘Rookie Of The Year’-titel en ik ben zelf tevreden over mijn eigen prestaties en de samenwerking met de teamleden. Het besluit om nog een jaar door te gaan, was snel genomen. Het voelt goed om zeker te zijn van een tweede seizoen in de NTT IndyCar Series. Dit jaar was natuurlijk een beetje vreemd, vanwege de coronaperikelen, maar met de ervaring van dit seizoen op zak hoop ik in 2021 de sterke lijn door te trekken en mijn eerste IndyCar-overwinning te boeken!”

Carpenter is zeer tevreden over het debuutjaar van VeeKay en hij verheugt zich op het vervolg in 2021. “Het IndyCar-seizoen 2020 is er eentje om nooit te vergeten”, aldus Carpenter. "Ondanks de door de coronaproblematiek gelimiteerde tijd die Rinus heeft gehad om te wennen aan de IndyCar-bolide, heeft hij zich razendsnel ontwikkeld. Voor ons is het overduidelijk dat we met Rinus een winnaar in wording in ons team hebben. We zien er naar uit om vaker de gang naar het podium te maken!"

Vanavond wordt op het stratencircuit van St. Petersburg de laatste ronde van dit NTT IndyCar Series-seizoen afgewerkt. Direct daarna mag VeeKay alweer aan de slag aangezien op 2 november op Barber Motorsports Park in Birmingham, Alabama, als voorbereiding op volgend seizoen een collectieve testsessie op het programma staat.