Download de KNAF app

Drie keer podium voor Richard Verschoor in Toyota Racing Series op Taupo

r verschoor taupo 01
KNAF Talent First-autorensporttalent Richard Verschoor heeft met drie podiumposities tijdens de voorlaatste ronde van de Castrol Toyota Racing Series zijn achterstand op de top twee in het kampioenschap verder verkleind. Op het circuit in Taupo, waar inhalen bijna onmogelijk is, legde de 17-jarige KTF-rijder in alle drie de races beslag op een zwaarbevochten derde plaats. “Het kan altijd beter, maar dit resultaat was het maximaal haalbare dit weekend. In de titelstrijd hebben we weer wat punten goedgemaakt”, blikte Verschoor tevreden terug.

Voor de vierde ronde reisde de Castrol Toyota Racing Series naar Bruce McLaren Motorsport Park in Taupo. Het circuit kenmerkt zich door flinke hoogteverschillen, een lang recht stuk maar ook een zeer bochtig gedeelte, waardoor het moeilijk is om de juiste afstelling voor de auto te vinden. Richard Verschoor slaagde daar echter meer dan uitstekend in want in de twee kwalificatiesessies zette het KNAF Talent First-autorensporttalent de tweede respectievelijk derde tijd op de klokken, tevens zijn startposities voor race één en drie.

r verschoor taupo 02
In de eerste race liet de 17-jarige Nederlander zich bij het aanremmen voor de eerste bocht verrassen en moest een positie prijsgeven. Hoewel Verschoor alles in het werk stelde om de tweede plaats te heroveren, en zijn voorligger voortdurend onder druk zette, moest de M2 Competition-piloot zich tevreden stellen met de derde positie. “Ik dacht bij het remmen voor de eerste bocht dat er een auto naast me zat en gaf wat ruimte. De rijder achter me profiteerde daarvan en dook meteen in dat gat”, aldus Verschoor over zijn misrekening direct na de start.

r verschoor taupo 04
Door de reversed en gedeeltelijk door middel van loting bepaalde startopstelling voor race twee, moest Verschoor daarin vanaf plaats zes vertrekken. Met een geweldige eerste ronde stootte de KTF-rijder meteen door naar de derde positie, maar zat vervolgens vast achter de rijder op plaats twee. Hoewel Verschoor duidelijk sneller was, lukte het de Nederlander niet om zijn voorganger tot een fout te verleiden en eindigde in de slipstream van de nummer twee op een derde positie. “Inhalen is hier bijna onmogelijk, ook al ben je een stuk sneller. Daarbij reed ik ook nog eens op gebruikte banden, terwijl de rijder voor me op nieuw rubber was vertrokken”, blikte Verschoor op zijn tweede race terug.

r verschoor taupo 03
In een weinig enerverende derde race, die Verschoor op basis van zijn kwalificatie als derde mocht beginnen, passeerde de Nederlander opnieuw als derde de finish en stond dus voor de derde keer dit weekend op het podium. Daarmee was Verschoor weer de meest constant scorende rijder van de Toyota Racing Series. “Ik ben dik tevreden, want dit was denk ik het maximaal haalbare dit weekend”, concludeerde een realistische Verschoor. “Vorig jaar ging het op dit circuit helemaal niet, dus dit is boven verwachting. We zijn weer wat punten ingelopen op de nummers één en twee in het kampioenschap. Ik ben blij met hoe constant we dit seizoen zijn. M2 Competition is een geweldig team en met het teamkampioenschap dat we dit weekend al binnenhaalden, krijgen ze de terechte beloning.”

r verschoor taupo 05
Met volgende week de afsluitende ronde op Manfeild nog voor de boeg, heeft Verschoor nu 60 punten achterstand op de leider in het kampioenschap, terwijl hij de nummer twee tot op 27 punten is genaderd.

Foto's: Bruce Jenkins