Download de KNAF app

Dennis van de Laar in Duitse F3 series

Dennis van de Laar, het 18-jarige KNAF Talent First talent, neemt aanstaand seizoen deel aan het Duits Formule 3-kampioenschap onder het motto "Discovering Formule 3". De door Discovery Channel gesponsorde VWO-examenkandidaat rijdt opnieuw voor Van Amersfoort Racing, waar onder meer rijders als Jos Verstappen, Christijan Albers, Giedo van der Garde, Renger van der Zande en anderen hun race carrière een boost gaven. "Het is belangrijk om voor het kampioensteam te kunnen rijden, VAR is een begrip in de F3 en een ongekend opleidingsinstituut," liet Dennis van de Laar enthousiast weten.

"Ik ben enorm blij met deze overstap naar het toonaangevende Duits Formule 3-kampioenschap. Tijdens tests in Barcelona eind december bleek mijn rijstijl heel goed te passen bij de Formule 3-auto wat natuurlijk een compleet andere auto is dan de 2011 Formule Renault," vervolgt Van de Laar. "Dit is een grote stap dus we hebben de beslissing van de testdagen af laten hangen. Mijn rondetijden waren meteen snel en na evaluatie met alle betrokkenen hebben we besloten ervoor te gaan. Het is belangrijk om voor het kampioensteam te kunnen rijden, VAR is een begrip in de F3 en een ongekend opleidingsinstituut. Ik kan niet wachten om met het intensieve testprogramma aan de slag te gaan. Komend jaar staat vooral in het teken van veel leren en met 27 races in 9 weekeinden komt dat zeker goed. Ik hoop uiteraard ook goede resultaten neer te zetten, vooral voor mijn thuispubliek tijdens de seizoensopening in Zandvoort en later Assen. Daarnaast zal ik ook in juli nog mijn opwachting gaan maken tijdens de Masters of F3 in Zandvoort."

In 2012 zal het gehele Duitse Formule 3 veld met compleet nieuwe chassis gaan rijden en gebruik maken van de VW eenheidsmotor inclusief "push to pass" systeem. Onlangs werden de plannen van de jonge KNAF Talent First coureur op het hoofdkantoor van zijn hoofdsponsor Discovery Channel gepresenteerd. Alco de Jong, programmadirecteur Discovery Networks: "Mannenzender Discovery Channel laat bijzondere mensen zien die keer op keer hun grenzen verleggen en doorgaan waar anderen stoppen. Mensen die ons inspireren en onze verbeelding tot leven brengen. Dennis van de Laar is voor ons hét voorbeeld van onze pay-off: Tot Hier En verder."

Met de stap naar de Formule 3 maakt Dennis een grote stap voorwaarts in zijn leercurve. In twee jaar tijd heeft Dennis zich enorme progressie gemaakt: van de Suzuki Swift Cup, via de Formule Renault 2.0, naar de koningsklasse voor de junior coureurs: het Duitse Formule 3 kampioenschap. Het team Van Amersfoort Racing heeft een ijzersterke historie in de Duitse klasse: in de afgelopen vijf seizoenen werd het team driemaal tot kampioen gekroond, waaronder ook afgelopen seizoen met Richie Stanaway. Vrijwel alle Nederlandse topcoureurs groeiden op bij Frits van Amersfoort.

Frits van Amersfoort: "Vorig jaar hebben we Dennis leren kennen en ontdekten meteen zijn drive om een goed autocoureur te worden. Aan het eind van zijn eerste single-seater seizoen in de Formule Renault 2.0 kreeg Dennis de gelegenheid een Formule 3 auto te testen en verbaasde vriend en vijand door meteen snelle tijden te klokken, maar bovenal door te laten zien "in control" te zijn. We zijn dan ook blij met hem verder te kunnen werken, nu dus in de F3."

dc - dennis van de laar