Download de KNAF app

De Lotto doneert ruimhartig aan de KNAF

NOC*NSF voorzitter André Bolhuis ontving onlangs een cheque ter waarde van 43,8 miljoen euro voor de Nederlandse sport. Joost Otterloo, Algemeen Directeur van De Lotto, overhandigde de cheque samen met Pieter van den Hoogenband, drievoudig Olympisch zwemkampioen en ambassadeur van De Lotto. Dat gebeurde tijdens de start van de Nationale Sportweek in Tilburg. Het bedrag van De Lotto is bedoeld voor zowel de topsport als de breedtesport en wordt verdeeld over de verschillende sportbonden. De KNAF ontving wederom een mooie donatie voor onder meer het KNAF Talent First programma.

"Deze afdracht van 43,8 miljoen van De Lotto over 2012 is zeer belangrijk voor de sport, juist in deze moeilijke tijden," aldus André Bolhuis van NOC*NSF."Na een paar exceptionele jaren is de Lotto-uitkering het afgelopen jaar weliswaar gedaald, maar wij hebben er het volste vertrouwen in dat De Lotto deze ontwikkeling samen met de sport weet om te buigen, zodat we volgend jaar kunnen zeggen dat we weer vooruit zijn gegaan."

Ook Joost Otterloo, Algemeen Directeur van De Lotto, is blij: "50 jaar geleden al weer werd De Lotto door sporters opgericht om geld bijeen te brengen voor de Nederlandse sport. Sinds de oprichting hebben we al zo'n 1,3 miljard euro afgedragen aan de sport in Nederland en daarmee is onze organisatie van groot belang voor de Nederlandse samenleving. Daar zijn we trots op!" Nadat het prijzengeld is uitgekeerd draagt De Lotto jaarlijks bijna driekwart van haar resultaat af aan NOC*NSF. Sportend Nederland krijgt daardoor de mogelijkheid om onbezorgd te kunnen blijven sporten. "Ook al zijn onze bijdragen niet altijd zichtbaar, dankzij ons krijgt de sport in Nederland structuur. Met competitie-indelingen bijvoorbeeld of bij het organiseren van toernooien en grote sportevenementen door sportbonden. Ook ondersteunen we bijvoorbeeld financieel het opleiden van scheidsrechters en de coaching en begeleiding van aanstormend talent," aldus Otterloo.

Besteding autosport
De KNAF krijgt als nationale autosportfederatie jaarlijks van het NOC*NSF een deel van de donatie van De Lotto. Daarvan wordt het grootste gedeelte gebruikt voor het talent(h)erkenningsprogramma KNAF Talent First, dat de afgelopen jaren verschillende jonge talenten verder hielp op weg naar de top van de autosport. Het KNAF Talent First programma richt zich dit seizoen op drie disciplines van de autosport, namelijk autorensport (= circuit), karting en rally. De jonge talenten krijgen onder meer coaching op mentaal en fysiek gebied en worden ook getraind in het omgaan met de media. KNAF Topsportcoördinator Maarten van Wesenbeeck is uiteraard verheugd over de donatie van De Lotto: "Mede dankzij de jaarlijkse bijdrage van De Lotto kunnen wij al vele jaren jonge talenten begeleiden en dat werpt zijn vruchten af. We hebben het KNAF Talent First programma de afgelopen jaren kunnen verbeteren en bieden de talenten een brede ondersteuning. Dit jaar beschikken we zelfs over drie bondscoaches, Gerard Grouve voor de rallytalenten, Vincent van der Valk voor de circuittalenten en Marco du Pau voor de allerjongste karttalenten."

Over Lotto
Lotto. Dat is win win! Niet alleen spelers van Lotto winnen maar ook goede doelen winnen dankzij Lotto. Lotto is één van de merken van De Lotto. Alle opbrengsten van De Lotto komen, na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Naast de topsport profiteren ook de breedtesport en talentontwikkeling van een grote jaarlijkse bijdrage. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de KWF Kankerbestrijding is sinds de oprichting zo'n 500 miljoen euro afgedragen. Zo maakt men dus kans om met Lotto veel geld te winnen en wint de sport altijd.