Download de KNAF app

Clean sweep voor KNAF Talent First Richard Verschoor op Motorland Aragon

podium1
Drie uit drie voor KNAF Talent First-autorensporttalent Richard Verschoor in de tweede ronde van het Spaanse Formule 4 kampioenschap. Op Motorland Aragon schreef de 15-jarige Verschoor alle drie de wedstrijden op overtuigende wijze op zijn naam en scoorde ook nog eens drie keer de snelste rondetijd en een poleposition. De Red Bull Junior onderstreepte zijn suprematie door in de laatste wedstrijd maar liefst acht seconden bij de concurrentie weg te rijden. "Een super weekend was het, helemaal top", kon Verschoor zijn succesvolle optreden kort samenvatten. KNAF Academy-pupil Jarno Opmeer wist met twee keer een derde en één tweede plaats ook drie keer het podium te halen, terwijl KNAF Academy-pupil Danny Kroes bij zijn Spaanse debuut indruk maakte met onder andere een vierde plaats in race twee.

In het openingsweekend van het Spaanse Formule 4 kampioenschap in Navarra hadden KNAF Talent First-autorensporttalent Richard Verschoor en KNAF Academy-pupil Jarno Opmeer al uitstekend gescoord, maar bij de tweede ronde op Motorland Aragon stond er met name op de 15-jarige Verschoor geen maat. Na bandenpech in de kwalificatie moest de KTF-rijder in de eerste race vanaf de vijfde startplaats vertrekken. Een fraaie inhaalrace bracht Verschoor echter al snel op plaats twee, waarna hij het gat naar de leider dichtte om in de slotfase op gedecideerde wijze de winst te pakken. In de tweede wedstrijd moest de van poleposition gestarte Red Bull Junior na een paar ronden de eerste plaats afstaan, maar sloeg kort voor het einde toe om vervolgens ook deze zege veilig te stellen. In de derde race reed de opnieuw van poleposition vertrokken inwoner van Benschop direct bij de concurrentie weg om met een voorsprong van meer dan acht seconden voor de derde keer als winnaar te worden afgevlagd. In alle drie de wedstrijden zette Verschoor ook nog eens de snelste raceronde op zijn naam en heeft nu een ruime voorsprong genomen in de tussenstand van het Spaanse kampioenschap. "De eerste race was gaaf omdat ik van plek vijf moest komen, een gat dichtrijden en toch won. In de tweede race was het best lastig want Vartanyan reed met nieuwe banden en wij met gebruikte. Tegen het eind kon ik hem echter toch bijhalen en passeren. Het team heeft perfect werk geleverd, de auto was helemaal top", klonk het dan ook uit de mond van een opgetogen Verschoor.

verschoor
Opmeer reed in de eerste kwalificatie de snelste tijd en legde achter Verschoor in de eerste wedstrijd beslag op een keurige tweede plaats. De tweede race leverde voor de KNAF Academy-pupil een derde plaats op. In de laatste race van de dag viel de 16-jarige Opmeer bij de start terug naar plaats zes, maar een fraaie inhaalrace bracht de inwoner van 's-Gravendeel uiteindelijk toch terug op een sterke derde plaats, waardoor ook hij in alle drie de wedstrijden een podiumpositie scoorde en in de titelstrijd de tweede plaats bezet.

startfoto
KNAF Academy-pupil Danny Kroes maakte op Motorland Aragon zijn debuut in het Spaanse F4 kampioenschap. Na een mooie inhaalrace leverde de eerste wedstrijd een keurige vijfde plaats op, terwijl Kroes in race twee zelfs als vierde de finishvlag passeerde. In race drie toonde de 16-jarige KNAF Academy-pupil opnieuw zijn snelheid door vanaf plek acht op te klimmen tot op 0,3 seconden van de vijfde positie. Kroes liet in de wedstrijden, na Verschoor en Opmeer, de derde snelste rondetijd van het veld noteren.

De scores van Verschoor, Opmeer en Kroes betekenden tevens een mooi succes voor MP Motorsport dat de auto's van de drie Nederlandse talenten runt.
podium2

finish