Download de KNAF app

Bens en Kremers maken goede indruk tijdens Academy Trophy

KNAF Talent First rijders Jordy Bens en Marijn Kremers hebben een uitstekende indruk achtergelaten tijdens de eerste manche van de CIK-FIA Karting Academy. Jordy Bens werd 17e en Marijn Kremers 28e.

Op het snikhete Abruzzo circuit in Ortona aan de Adriatische kust van Italië werd de 12-jarige Jordy Bens als 17e geklasseerd in een veld van 51 internationale karttalenten. De 13-jarige Marijn Kremers kwam helaas al snel na de start van de grote finale in de problemen en viel uit, maar werd nog als 28e geklasseerd. KNAF karting coach Willemjan Keijzer, die de jonge rijders begeleidde in het verre Ortona, had vooraf nog wel zijn bedenkingen: "Je moet met het 'arrive and drive'-principe (de karts staan kant-en-klaar voor elke rijder) altijd maar afwachten of het materiaal inderdaad gelijkwaardig is; maar de CIK had de zaakjes uitstekend voor elkaar. De organisatie was vlekkeloos en het materiaal tip-top geregeld," aldus Keijzer. "En onze jonge talenten deden het prima; Marijn maakte zeker gezien zijn snelheid en zijn ervaring op dit niveau aanspraak op een podiumplaats, maar maakte een paar foutjes, terwijl Jordy wellicht nog niet de kracht heeft om voldoende snelheid uit de kart te halen, maar hij heeft slim gereden in zijn eerste internationale optreden."

Jordy Bens was dan ook tevreden: "Het ging boven verwachting: vrijdag had ik het al direct naar mijn zin en zaterdag wist ik mij vrij gemakkelijk te kwalificeren voor de finale." In de eerste finalerace klom Jordy vanaf de 20e startpositie snel op naar de top-10, maar toen kreeg hij een duw en raakte hij van de baan. In het incident brak de aandrijfketting en was zijn race over: "Jammer natuurlijk en daardoor kon ik de tweede finalerace slechts van de laatste (28e) plaats starten. Maar daarin kon ik gelukkig ook weer laten zien dat ik het inhalen beheers…" wist Jordy Bens, die uiteindelijk als 17e werd geklasseerd.

Voor Marijn Kremers verliep het net andersom: die werd in de eerste race keurig 11e, maar werd kort na de start van de 2e finalerace het slachtoffer van een race incident en viel derhalve uit.

De tweede race van de CIK-FIA Karting Academy vindt op 28 augustus in Frankrijk plaats op het kartcircuit van Essay. Maar de KNAF Talenten komen deze week al weer in actie in eigen land tijdens het KNAF Talent First trainingskamp in Veldhoven.

Ook op het WK Under 18 waren KNAF Talenten succesvol in Ortano: Dave Blom werd 8e in de A-Finale, terwijl Joël Affolter in de B-Finale beslag wist te leggen op de 11e plaats.