Download de KNAF app

Actie voor KTF-talenten

rinus veekay barber .01
Alle KNAF Talent First-rijders konden in april flink wat wedstrijdkilometers maken. KTF-autorensporttalenten Richard Verschoor en Jarno Opmeer reden hun eerste ronde van de Eurocup Formule Renault 2.0 op Monza, Rinus van Kalmthout pakte opnieuw een podium in de Amerikaanse USF2000 serie, terwijl Mika Morien en Willem Meijer op Spa-Francorchamps hun eerste optredens hadden in de TCR Benelux 2017. Dichter bij huis en letterlijk bijna in zijn achtertuin deed KTF-rallytalent Jim van den Heuvel goede zaken met een derde plaats algemeen en een overwinning in zijn klasse tijdens de Centraal Nederland Rally.

KNAF Talent First-autorensporttalenten Richard Verschoor en Jarno Opmeer kregen op het circuit van Monza hun vuurdoop in het ultra competitieve Eurocup Formule Renault 2.0 kampioenschap.

verschoor monza.02
Verschoor wist in race twee een zwaarbevochten zevende plaats te scoren, nadat de 16-jarige KTF Red Bull Junior in de eerste race als tiende algemeen en derde rookie de finish had gezien. Opmeer kende veel pech en wist na een inhaalrace de eerste wedstrijd als 18de te beëindigen, terwijl de KTF Renault Sport Academy-rijder in race twee na een bezoek aan de pits als 21ste werd geklasseerd. Lees hier meer over de eerste Eurocup Formule Renault 2.0 races van het KTF-duo.

rinus veekay barber .02
KNAF Talent First-autorensporttalent Rinus van Kalmthout (Rinus VeeKay) deed het met een podium tijdens de tweede ronde van het Amerikaanse USF2000 kampioenschap opnieuw uitstekend. Op Barber Motorsports Park reed de 16-jarige Hoofddorper in de eerste wedstrijd na een foutloze race naar de derde plaats, zijn derde podium uit drie races. In de tweede wedstrijd wist Van Kalmthout met een fraaie actie drie plaatsen te winnen en passeerde als vierde de finish. Lees hier meer over de tweede ronde van VeeKay in de USF2000.

jimvdheuvel cnr 02
KNAF Talent First-rallytalent Jim van den Heuvel eiste in de Centraal Nederland Rally met een prachtige derde plaats algemeen de overwinning voor zich op in de klasse voor productieauto's. In zijn 'thuisrally' op de wegen rond Barneveld was de 19-jarige rijder van Van den Heuvel-Motorsport met zijn Mitsubishi Lancer Evo X voortdurend in de top vier te vinden, om in de laatste klassementsproef zelfs op te rukken naar het podium in het algemeen klassement. Lees hier meer over de tweede opeenvolgende klasse-overwinning van Van den Heuvel.

morien meijer.02
De TCR Benelux trapte het seizoen af op het altijd spectaculaire Spa-Francorchamps. Veel wedstrijdkilometers maken kenmerkt de TCR Benelux en dat was in de Belgische Ardennen niet anders. In de eerste, één uur durende kwalificatierace pakte KTF-autorensporttalent Mika Morien samen met Stan van Oord een achtste plaats. KTF-autorensporttalent Willem Meijer was minder gelukkig aangezien hij kampte met een auto die in de 'noodloop' ging, waardoor zijn teamgenoot Paul Sieljes zelfs niet aan rijden toe kwam. Beter verging het Meijer in de twee sprintraces. In de Bas Koeten Racing Audi RS 3 LMS snelde de KTF-rijder naar een vijfde respectievelijk zesde plaats. Dit keer zat het Morien niet mee. In de eerste sprintrace kreeg de KTF-rijder een onderdeel tegen zijn auto waardoor hij genoegen moest nemen met een elfde plaats. In zijn tweede sprintrace kreeg Morien een (naar later bleek) onterechte drive through penalty waarna hij als tiende werd geklasseerd.