Download de KNAF app

14-jarige Richard Verschoor als jongste deelnemer in de wereldtop bij CIK-FIA Wereldkampioenschap KF

verschoor 01
Karter Richard Verschoor was afgelopen weekend met zijn 14 jaar de jongste deelnemer aan het CIK-FIA Wereldkampioenschap KF. Daarvan was echter niets te merken, want in het veld van de 63 sterkste rijders ter wereld, streed het KNAF Talent First-karttalent in de kopgroep mee en bewees ondanks zijn jonge leeftijd en mindere ervaring tot de absolute wereldtop te behoren. De voor het Zwitserse RB Racing uitkomende Verschoor eindigde bij zijn debuut op dit hoogste niveau in de finale op een zesde plaats en was daarmee de hoogst geklasseerde Nederlander. "Normaal gesproken ben ik alleen tevreden met een eerste plaats of minimaal een podium, maar hier kan ik goed mee leven", aldus de karter uit Benschop.

Het uit één wedstrijd bestaande CIK-FIA Wereldkampioenschap KF werd verreden in het Italiaanse La Conca. Met de 63 sterkste karters ter wereld aan de start, is dit officiële WK het hoogtepunt van het jaar. In de kwalificatie trok Richard Verschoor al de aandacht door in zijn sessie de snelste tijd op de klokken te zetten. Daarmee eindigde de 14-jarige fabrieksrijder van het Zwitserse RB Racing op een meer dan uitstekende tweede plaats algemeen. De kwalificatieheats liepen weliswaar niet helemaal naar wens, maar met een tweede, derde, vierde en vijfde plaats hield de KNAF Talent First-rijder de schade beperkt en plaatste zich als zesde voor de prefinale.

verschoor 02
Daarin maakte Verschoor een goede start, was snel en constant, maar kon door een gevecht met een andere deelnemer de top vijf net niet meer achterhalen. De zesde plaats was meteen zijn uitgangspositie voor de 25 ronden tellende finale. In deze eindstrijd toonde Verschoor opnieuw aan met de absolute top mee te kunnen en zette de derde snelste rondetijd van het hele veld op de klokken. In de kopgroep van zeven lag Verschoor zelfs even derde, maar viel in alle tumult terug naar plaats negen, om zich vervolgens weer terug te vechten en in de laatste ronde nog de zesde positie te veroveren. "De snelheid was bijna het hele weekend super en het waren spannende, goede en mooie races. De verschillen zijn op dit niveau zo klein. In de finale zaten we in een bocht met drie rijders naast elkaar, en helaas pakte dat voor mij verkeerd uit. In de laatste ronde zat ik achter nummer zes, die wilde ik hoe dan ook passeren en dat lukte dus ook. Met een zesde plaats kan ik toch wel tevreden zijn", aldus Verschoor.

verschoor 03
Mats van den Brand, de coach van Verschoor en zelf een KNAF Talent First-rallytalent, was terecht trots op zijn pupil. "Dit is zo'n sterk veld, om je als 14-jarige zo in de kop te handhaven is ongelofelijk knap. Alles en iedereen staat 100% op scherp en er is geen marge voor fouten. Richard heeft super gereden en heeft de afgelopen periode keihard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen."

Richard Verschoor wordt dit seizoen gesteund door RB Racing, ONE engines, Verschoor Metaal Techniek en Bystronic, MIR, START autosportmagazine, KNAF Talent First en OlieGraphics.
verschoor 05

verschoor 04
verschoor 06