Download de KNAF app

13-jarige KNAF Talent First-karttalenten in de top vijf bij Duitse ronde CIK-FIA Karting Academy Trophy

KNAF Talent First-karttalenten Richard Verschoor en Rinus van Kalmthout hebben met top vijf klasseringen bij de CIK-FIA Karting Academy Trophy in het Duitse Wackersdorf de Nederlandse eer meer dan hooggehouden. De 13-jarige Verschoor pakte in de finale de tweede positie terwijl de eveneens 13-jarige Van Kalmthout zelfs even aan de leiding lag maar enkele plaatsen moest prijsgeven en als vijfde de finish passeerde. "Zowel Rinus als Richard hebben supergoed gereden en hun uitverkiezing meer dan waargemaakt", kon KNAF Talent First-bondscoach voor de karting Marco du Pau dan ook tevreden vaststellen.

De tweede wedstrijd van de drie ronden tellende CIK-FIA Karting Academy Trophy werd verreden op het Duitse circuit van Wackersdorf. In de Academy Trophy wordt gestreden met volledig identiek materiaal door vanuit de nationale autosportfederaties afgevaardigde 12 tot 15-jarige karttalenten. Namens Nederland en KNAF Talent First komen in deze wedstrijdserie de twee 13-jarige KTF-talenten Richard Verschoor (Benschop) en Rinus van Kalmthout (Hoofddorp) aan de start. Bij de eerste wedstrijd in Genk had het jeugdige tweetal al van zich doen spreken waarbij Van Kalmthout zelfs de leiding in de tussenstand had genomen.
persbericht ktf verschoor 500x333
In de twee kwalificatieheats maakte Van Kalmthout opnieuw indruk door zich met een tweede en een vijfde plaats als derde uit een veld van 49 rijders voor de prefinale te plaatsen. Verschoor wist zelfs een kwalificatieheat te winnen, maar werd in de tweede heat geplaagd door motorische pech waardoor de jonge Nederlander als zestiende werd geklasseerd en vanaf een zevende plaats aan de prefinale moest beginnen. De prefinale leverde vervolgens een prachtige strijd op waarbij Van Kalmthout en Verschoor zich met een tweede en derde plaats kansrijke posities voor de finale verschaften. In de finale werd opnieuw om iedere centimeter gestreden waarbij Verschoor wist op te klimmen naar plaats twee en Van Kalmthout in het midden van de race enkele plaatsen moest prijsgeven en als vijfde de finish passeerde. Met twee rijders in de top vijf was Nederland het best scorende land. Van Kalmthout staat in het kampioenschap op een tweede plaats op slechts twee punten van de Japanse leider Ota en heeft dus nog volop titelkansen. Verschoor bezet met nog één race te gaan plaats vier.
persbericht ktf vankalmthout 500x334
KNAF Talent First-bondscoach voor de karting Marco du Pau had met veel plezier naar de prestaties van de 13-jarige talenten gekeken. "Supergoed. Richard bouwde zijn finale goed op, bleef rustig, spaarde zijn banden en had daardoor in de laatste ronden snelheid over om op te rukken naar plaats twee. Rinus is heel snel maar lijkt eenmaal op kop wat te gaan twijfelen en dat is helemaal niet nodig. Allebei hebben ze de kwaliteiten om kampioen te worden, alleen heeft Richard in de eerste race net teveel pech gehad en heeft het niet meer helemaal in eigen hand. Ze hebben hun uitverkiezing meer dan waargemaakt. Continue beide Nederlanders in de top vijf in een veld van 49 talentjes zegt wel iets."