Download de KNAF app

KNAF Digital zoekt ‘digitale wedstrijdleiders’ (m/v) om virtuele autosport nog groter te maken

De KNAF zoekt voor KNAF Digital, het nieuwe platform voor officiële racegamekampioenschappen in Nederland, officials om te ondersteunen bij diverse reeds bekende én innovatieve taken qua sportieve besluitvorming en handhaving.

Functie
Net als in de fysieke autosport is ook in digitale autosport behoefte aan officials om taken uit te voeren omtrent (online) evenementen. Met de lancering van KNAF Digital (waarover op deze pagina meer informatie te lezen is) in de winter van 2020/2021, zoekt de KNAF vanaf heden personen ter besluitvorming en handhaving van sportieve reglementen en communicatie tussen alle betrokkenen. We spreken dan ook van ‘digitale wedstrijdleiders’.

Waar zoeken we naar?
Het takenpakket van digitale wedstrijdleiders verschilt enigszins van de werkzaamheden die officials in de fysieke autosport verrichten, al is er zeker ook overlap. Gezien de wezenlijk verschillende uitvoering (digitale autosport wordt primair door deelnemers vanuit huis bedreven met een racestuurtje of controller, aangesloten op een spelcomputer of pc) is de factor veiligheid nagenoeg irrelevant, terwijl enige (technische) kennis van racegames en toebehoren juist extra relevant is. De handhaving van sportieve reglementen wordt mede afgestemd op daartoe aanwezige systemen in de geselecteerde racegames.

Digitale wedstrijdleiders denken mee over de invulling van sportieve reglementen en zijn verantwoordelijk van de handhaving daarvan, evenals het uitvoeren van secretariële taken op het platform zelf, zoals het valideren van uitslagen. Ook behandelen ze protesten en geschillen, en modereren ze de communicatie met en tussen deelnemers en andere betrokkenen. Indien gewenst kunnen daarbij ook artikelen gemaakt worden over virtuele evenementen, om onder meer op www.knafdigital.nl te publiceren.

Bij de lancering van KNAF Digital wordt gebruikgemaakt van twee racegames: Gran Turismo Sport (op PlayStation 4/5) als invulling van virtuele autorensport en DiRT Rally 2.0 (PlayStation 4/5, Xbox One/Series X/S en pc) voor virtuele rallysport. Communicatie tussen deelnemers onderling, digitale wedstrijdleiders en andere betrokkenen geschiedt primair op de eigen Discord-server en via emails.

Functieprofiel
De digitale official (m/v):
● heeft een mbo-, hbo- of wo-werk- en denkniveau;
● is minimaal 18 jaar oud;
● kan minimaal één halve ochtend/middag/avond per week vrijmaken en/of is doorlopend zijdelings beschikbaar voor de hierboven beschreven taken;
● heeft veel affiniteit met racegames en een PlayStation 4/5 met Gran Turismo Sport en/of spelsysteem met DiRT Rally 2.0 in bezit;
● is een teamspeler;
● wil graag bijdragen als pionier aan het nog sterker doen groeien van virtuele autosport als vrijetijdsbesteding, zowel in Nederland als internationaal.

Ervaring in de fysieke autosport als official, proevenchef, technisch commissaris, wedstrijdleiding of sportcommissaris is een pré.

Geïnteresseerd?
Wie graag meer informatie ontvangt over deze functie, kan voor verdere inhoudelijke vragen contact opnemen met Joe van Burik.
Wie zich wil aanmelden, kan een motivatie en eventueel (autosport)cv sturen naar Joe van Burik, per email op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De werkzaamheden zullen vanaf 18 december 2020 stapsgewijs worden ingevuld door geselecteerde digitale wedstrijdleiders.