Download de KNAF app

Wisselend weer maar mooie races bij derde NK 2-takt op Circuit de Landsard

micro
Circuit de Landsard lag er weer fantastisch bij en de wedstrijden in diverse goed gevulde klassen stonden bol van de spanning tijdens de derde ronde van het Nederlands Kampioenschap 2-takt. Alleen het weer werkte niet helemaal mee want opnieuw was het wisselvalligheid troef.

De jongste deelnemers van het kampioenschap, de Micro Max, maakten er met drie verschillende winnaars weer een spektakel van. De poleposition ging naar Lucas Schoenmakers, die ook de tweede race van de dag op zijn naam wist te schrijven. Donny Hoedt, de leider in het kampioenschap, won de eerste race en Coen Doorn de derde race. Over de drie wedstrijden genomen dat Hoedt de meeste punten verzameld en mocht dus aan het eind van de dag op de hoogste trede van het podium plaatsnemen.

mini
Bij de Mini Max was Rick Bouthoorn op zaterdag de sterkste man na de kwalificatie. Met de gehele top tien binnen 0,3 seconden en de eerste 25 binnen 0,6 seconden waren de verschillen minimaal. De eerste twee races van de dag werden gewonnen door Bouthoorn met daarachter Mike van Vugt en Kobe Pauwels. In de derde wedstrijd van de dag kwam wederom Bouthoorn als eerste over de finish, met in zijn kielzog Van Vugt. Na de technische controle werden de nummers één en twee echter gediskwalificeerd waardoor Pauwels er met de winst vandoor ging.

juniorMika
In de Max Junioren 23 rijders aan de start met daarbij uiteraard ook Glenn van Berlo, die na zijn uitvalbeurt in één van de heats op Hahn erop gebrand was om te laten zien dat wat hem bij het EK lukt, ook in het NK mogelijk is. Na de poleposition op zaterdag was Van Berlo ook in de drie races niet te kloppen. Ook snel onderweg was Leroy Jagesar, maar de tot dat moment leider in het NK viel in de laatste wedstrijd van de dag met technische problemen uit. Held van de dag was Mika Morien die vanaf de laatste plaats naar een tweede positie in de het dag klassement wist te rijden.

senior
Bij de Max Senioren reed Willem Jan de Loos naar de poleposition. Bij de start van de eerste race gaat het echter mis voor de polesitter. Dennis Tijs en Tom vd Zwet profiteerden optimaal en reden naar de eerste en tweede plek, net voor Kay van Berlo. De tweede en derde race leverden met Dennis Tijs op plek één en Van Berlo en De Loos op twee en drie een identieke uitslag op. Daarmee pakte Tijs uiteraard ook de dag overwinning.

Dennis Kroes was heer en meester in de Masters. Na een poleposition schreef Kroes ook twee van de drie wedstrijden op zijn naam. De derde race werd een prooi van Joey Alders. In de KZ2-plus zetten de broers Ten Back in de kwalificatie de toon, maar ging de winst in twee van de drie races naar Jurgen de Block, die daarmee ook de dag overwinning pakte. Michael Saint schreef de derde wedstrijd op zijn naam.

Bard Verkroost, Guust Specken en Finn Kooijman stonden na de kwalificatie van de KZ2 op de eerste drie plaatsen. Het geluk was niet met Verkroost, met als dieptepunt de startcrash in race twee. Beter verging het Kooijman die slim rijdend de dagwinst binnenhaalde. Arjan Kievitsbosch behaalde door drie keer in de top drie te finishen de tweede plek in de dag rangschikking. Na een wat teleurstellende kwalificatie pakte KZ2 debutant Lorenzo van Riet verrassend de derde plaats op het podium. Overigens is het mooi om te zien dat meerdere KZ2 debutanten zich steeds nadrukkelijker voor in het veld van de koningsklasse melden.

De volgende race van het NK 2-takt staat op de kalender voor 21 en 22 juni in Kerpen.

Foto's : KartPhoto.com