Download de KNAF app

The Girls On Track Nationale Finale is beslist

1pb
Dit zijn ze dan! Van links naar rechts: Nina Pothof, Mijntje Koerts en Lisette Grinwis. Zij zullen in maart 2019 afreizen naar Le Mans Frankrijk om daar onderdeel uit te gaan maken van een driedaagse cursus georganiseerd door de FIA.

De meiden begonnen de dag met een presentatie waarin zij vertelden waarom zij karten zo ontzettend leuk vinden en waarom zij juist degene moeten zijn die als afgevaardigde naar Le Mans mogen gaan. "Ik was heel zenuwachtig voor mijn presentatie, maar het ging wel goed." Aldus Lisette Grinwis uit Assendelft die met haar 13 jaar de jongste deelneemster is die vanuit de Nederlandse selectie mee gaat naar Le Mans. Lisette heeft niet zozeer kart ervaring, maar wel ervaring in de Oval Racing. Ook al een stoere sport voor een stoere meid. "Ik had echt niet verwacht dat ik door zou zijn."

Het ochtendprogramma werd aangevuld met een coopertest waarmee de conditie van de meiden werd getest. Na de lunch mochten de meiden dan eindelijk in een kart stappen en werden er twee races verreden. Tijdens de races op de kartbaan werd er gewisseld van kart om ervoor te zorgen dat iedereen gelijke materialen zou hebben.

Nina Pothof uit Wijster is de meest ervaren meid die door gaat naar Le Mans. Zij rijdt al een aantal jaar mee in het Nederlands Kampioenschap karten. "De eerste race startte ik als tweede en eindigde ik als eerste. Bij de tweede race kreeg ik een andere kart. Die remde niet, maar dat maakt niet uit", lacht ze. "Ik begon toen als derde en werd uiteindelijk tweede." Aldus de 15 jarige Nina.

Overall winnares van de Nationale Finale was de 14 jarige Mijntje Koerts uit Pijnacker. De jongedame die al een aantal clubwedstrijden heeft verreden, ging met de nummer 1 bokaal naar huis. "Ik ben echt supertrots." Aldus een enthousiaste Mijntje Koerts.

Ingrid van Tuijl van de KNAF kijkt terug op een geslaagde finale. "De drie geselecteerde meiden lieten 106 meiden achter zich en mogen trots zijn op hun prestatie. Ook de andere meiden die hebben gestreden tijdens de Nationale Finale kijken terug op een mooie dag en zijn weer een ervaring rijker. Ik hoop echt dat er meer meiden zich aanmelden voor welke tak van autosport dan ook, want wij meiden kunnen het ook ver schoppen."

In maart 2019 is er een driedaagse cursus vanuit de FIA in Le Mans. Daar komen in totaal 24 meiden bij elkaar die geselecteerd zijn vanuit andere deelnemende landen. In Le Mans wordt nog een selectie gemaakt van zes meiden die in het najaar van 2019 een kartdemonstratie gaan geven in Brussel.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit persbericht? Neem dan contact op met i.vantuijl@knaf.nl

Wilt u nog meer informatie over de Girls on Track Karting Challenge? Er is een facebook pagina gewijd aan deze Karting Challenge en een Instagram account. https://www.facebook.com/TheGirlsOnTrackNederland/ en @thegirlsontracknederland waar je meer informatie kunt vinden.
2pb