Download de KNAF app

Reportage: De Memorial Copa Raul Roberti Paesh

Menig KNAF karting licentiehouder heeft ongetwijfeld weleens op één van de mooie KNAF erkende kartbanen van Strijen, Berghem, Veldhoven, Lelystad of Assen gereden. Slechts een enkeling (hoofdzakelijk de overzeese licentiehouders) hebben ooit op de KNAF erkende kartbaan van Aruba gereden. Echter ook daar leeft karting misschien wel meer dan ooit tevoren!

Onder een stralend lentezonnetje vond afgelopen weekend bij temperaturen van tussen de 31 en 36 graden op het Bushiri Kartcircuit te Aruba de jaarlijkse Memorial Copa Raul Roberti Paesh plaats.
Onder de bezielende leiding van Gregory, Veronique en kartbaanbeheerder Gilbert wordt het circuit in oude luister herstelt na een periode van inactiviteit. Zo was de achterliggende weken een groot deel van de baan van nieuw asfalt voorzien.

Om het circuit beter rendabel te krijgen is er het afgelopen weekend een plan voor de installatie van circuit verlichting door de KNAF goedgekeurd. Al het materiaal is al binnen en de ondergrondse kabels zijn inmiddels al gelegd zodat deze week met de opbouw kan worden begonnen.

Terug naar de Memorial: Zo'n 40 coureurs(tjes) waren vanaf Venezuela, Panama, Guatemala, Canada en Curaçao naar Aruba afgereisd.
Verdeeld over diverse klassen viel vooral de enthousiaste deelname op in de Klasses Baby Kart en TAG Cadet vanuit Venezuela en Panama.
In de klasse TAG Senior was het wederom Bryan Wong die de eind overwinning voor zich opeiste.

Rijderspresentatie Verwelkoming 20151018 155631 resized 1

Foto 1 De officiële rijdersvoorstelling annex landen presentatie
Foto 2 De Minister President Mike Eman verwelkomt alle deelnemers en doet zelf ook enthousiast aan de wedstrijd mee
Foto 3 Jong geleerd is oud gedaan, vraag maar aan Max!