Download de KNAF app

Presentatie nieuwe OK-motoren tijdens de Kartbeurs van Nederland op 9 en 10 januari 2016

OK motor

Na uitgebreid testen in samenwerking met de verschillende motorfabrikanten, introduceert de CIK-FIA in 2016 de nieuwe OK en OK-Junior motoren tijdens het EK en WK als opvolger van de KF (klassen zonder versnelling). Na officiële demonstraties tijdens het EK in Engeland en Zweden in het afgelopen jaar, worden de nieuwe motoren voor het eerst in Nederland getoond tijdens de Kartbeurs van Nederland. Tijdens de beurs is het mogelijk om (op vertoon van een kartlicentie) de krachtige OK of OK-Junior motor te testen op het circuit van Kartcentrum Lelystad. Rijders die gebruik willen maken van deze test kunnen zich aanmelden via info@kartcentrumlelystad.nl

, onder vermelding van naam en leeftijd. Voor meer informatie over de Kartbeurs van Nederland zie www.kartcentrumlelystad.nl/kartbeurs-2016

Tekst: Persbericht Kartcentrum Lelystad

Over de OK- en OK-Junior motor
Zonder koppeling, elektrische starter, bedrading en accu, zorgen de OK en OK-Junior motoren voor minder gewicht, minder slijtage en daardoor een grotere betrouwbaarheid. Er wordt teruggegaan naar de basis van karting: aanduwen, zonder optillen, met behulp van een decompressieklep op de cilinder, net als bij de KZ (klassen met versnelling). De uitlaat en uitlaatklep worden met de motor tezamen gehomologeerd, en de uitlaat is bij alle motoren van het merk Elto.
De OK-Junior heeft een carburateur van 20mm met een maximaal toerental van 14.000 tpm en het minimum gewicht is 140kg; de OK heeft een carburateur van 24mm met een maximaal toerental van 16.000 tpm (was 15.000 tpm voor KF), met een minimum gewicht van 145kg (voorremmen zijn niet toegestaan).
De maximale verkoopprijs van een motor is € 2000,-, inclusief uitlaat, carburateur en ontsteking.
De volgende fabrikanten leveren een OK en OK-Junior gehomologeerde motor: OTK/Vortex, TM Racing/TM, Iame/Parilla, Lenzokart/LKE, Tecniengines/TE en Hahn/Rexon.

Over de Kartbeurs van Nederland
Op zaterdag 9 en zondag 10 januari 2016 organiseert Kartcentrum Lelystad de 3e editie van de Kartbeurs van Nederland. Deze jaarlijkse en enige kartbeurs in Nederland wordt georganiseerd voor iedereen die geïnteresseerd is in de kart- en racesport en markeert tevens de start van een nieuw kartseizoen. Met Max Verstappen in de Formule 1 is de kartsport populairder dan ooit. Gedurende de kartbeurs kunnen bezoekers kennismaken met alles wat de kartsport te bieden heeft. In de AIS-hallen van Airport Lelystad zijn de nieuwste modellen karts, motoren, banden, helmen en racekleding te vinden. Bij het naastgelegen Kartcentrum Lelystad kunnen jong en oud tegen een gereduceerd tarief karten en kunnen er raceklare wedstrijdkarts worden getest. Een gedeelte van de opbrengst gaat naar Against Cancer.
KCL beurs poster 2016