Download de KNAF app

Nederlandse Rotax Max kampioen zijn bekend!

De karting kampioenen in de Rotax-max klassen zijn bekend! Na een mooi en sportief verlopen seizoen zijn er 6 rijders die zich een seizoen lang Nederlands Kampioen mogen noemen. Over 12 wedstrijden gezien bleek het gat tussen de nummers 1 en 2 in ieder klasse 8 punten of meer te zijn. Daaruit mag geconcludeerd worden dat het zestal zich met recht Nederlands Kampioen Karting mag noemen!

Het bestuur Sectie Karting (BSK) van de KNAF wil via dit schrijven Daan Willemse (MicroMax), Dikkie van der Wal (MiniMax), Rinus van Kalmthout (Max Junioren), Bryan Eerden (Max Senioren) en Chris Sterken (DD2) feliciteren met deze officiële titel. Ondanks dat er louter mannen op het hoogste ereschavot plaats mogen nemen tijdens de officiele prijsuitreiking op zaterdag 2 november ,wisten ook twee dames een podiumplaats te behalen. Zowel Eline Chehin (Max Junioren) als Imke Arts (Max Olympisch) behaalde een derde plaats in de eindrangschikking.

foto chrono 2 2013

Uitgaande van twee schrapresultaten waren er over het seizoen 2013 550 punten per klasse te verdienen. Ondanks dat Erwin Montfoort (DD2) met 533 punten het derde hoogste puntenaantal van alle rijders wist te behalen, kwam hij in de eindrangschikking niet verder dan een tweede plaats. Met 541 punten liet Chris Sterken in diezelfde klasse slechts 9 punten liggen en toonde zich daarmee een ware kampioen.

Ondanks dat het geen officiële NK titel , zijn de prestaties van de beste nieuwkomers per klasse zeker een vermelding waard. De 'Rookie' kampioenen van 2013 zijn geworden: Justin Polman (MicroMax), Storm Broer (MiniMax) en Rinus van Kalmthout (Max Junioren). Laatstgenoemde werd daarmee zowel Rookie als algeheel kampioen in zijn klasse.

foto chrono 1 2013

Het Nederlands Rotax Max Kampioenschap georganiseerd door Chrono Racing voerde de rijders langs de circuits van Berghem, Veldhoven, Hahn en Kerpen. Een speciaal woord van dank is er vanuit het BSK naar de vele officials die dezelfde reis maakte en steeds weer paraat stonden om de 12 wedstrijden verdeeld over 6 evenementen in goede banen te leiden. De KNAF hoopt ook in de resterende wedstrijden van 2013 en natuurlijk in 2014 weer op hun te mogen rekenen.

Voor de rijders die met hun prestaties een ticket voor de World Series in Amerika hebben afgedwongen, veel succes daar en hopelijk tot in het Nederlands Kampioenschap Karting in 2014!

Onderstaand treft u de definitieve rangschikking aan:

EINDSTAND NK KARTING ROTAX MAX

EINSTAND DUTCH ROTAX MAX CHALLENGE