Download de KNAF app

Nederlandse Esmee Kosterman geselecteerd voor FIA programma Rising Stars

De FIA Women in Motorsport commissie lanceert een nieuw talenten programma voor jonge vrouwen in de kart- en motorsport. Daar hebben zij een nieuwe partner aan dit veelbelovende programma gebonden en dat is niemand minder dan Scudeira Ferrari.

Talenten programma in samenwerking met Ferrari Driver Academy
Een programma ontwikkeld om jonge vrouwen, in de leeftijd van 12-16 jaar, te helpen in de weg naar de top. Vanuit karting door ontwikkelen naar de Formule 4 en daarbij ondersteund worden door de Ferrari Driver Academy. Een droom voor elke tiener die verder wilt komen in de autosport.

Nederlandse geselecteerd
De eerste selectie van jonge vrouwelijke talenten startte begin 2020 bij 145 nationale autosportbonden waarbij de Knac Nationale Autosport Federatie (KNAF) een aantal getalenteerde jongedames heeft aangedragen bij de FIA Women in Motorsport commissie. Vanuit deze grote selectie zijn er 20 jongedames geselecteerd. Vandaag kwam er het goede nieuws dat een Nederlandse jongedame is geselecteerd voor de eerste shoot-out. De 15-jarige Esmee Kosterman uit Cothen mag namens de KNAF in oktober naar het legendarische circuit Paul Ricard afreizen om daar kans te maken op de felbegeerde plek in de Ferrari Driver Academy.

“Ik kan het niet geloven. Dit is echt een droom uitkomt.” Aldus een verbaasde en zeer blije Esmee. “Ik ga zo mijn best doen dit najaar, want dit is echt een mega grote kans. Ik kan het nog steeds niet geloven.”

65 6NK2074

Toekomst
Als het Esmee lukt om zich goed te presenteren tijdens de shoot-out op 12 en 13 oktober in Frankrijk dan zit ze bij de volgende ronde met 12 overgebleven talenten. Die talenten zullen een karting en een Formule 4 trainingskamp ondergaan. Deze trainingskampen zullen georganiseerd worden door Winfield Racing School in samenwerking met partner Praga. Na die trainingskampen zal er een selectie van vier jongedames overblijven die dan worden uitgenodigd bij de Ferrari Driver Academy. De mogelijkheid bestaat dan dat één van de overgebleven vier talenten een jaar contract krijgt aangeboden om een heel seizoen uit te komen in de Formule 4 namens de Ferrari Driver Academy.

overzicht programma

Lees hier het persbericht van de FIA.