Download de KNAF app

Jumbo wordt supporter van de jongste racetalenten van Nederland.

Middels het Racing Team Nederland Junior Team verbindt Jumbo zich aan de zogeheten Micro Max- en Mini Max-klasse van de Nederlandse kartsport; de bakermat van nieuw racetalent.

 

Micro Max (7 t/m 11 jaar) en Mini Max (10 t/m 13 jaar) zijn de raceklassen voor de jongste kartcoureurs (jongens en meisjes) en maken deel uit van de Dutch Rotax Max Challenge. Dat is sinds jaren het grootste kartkampioenschap van Nederland en telt in 2020 acht wedstrijden, verreden op verschillende kartcircuits.

Jumbo wordt sponsor van de Micro Max- en Mini Max-coureurs. Zij krijgen bovendien unieke clinics van de Racing Team Nederland-coureurs, en leuke tips op het gebied van belangrijke thema’s als gezonde voeding, beweging en (social) media.

Het Racing Team Nederland Junior Team is een initiatief van Frits van Eerd, de CEO van Jumbo Supermarkten. Met Racing Team Nederland is hij succesvol in het FIA World Endurance Championship, met de fameuze 24 uur van Le Mans als speerpunt.

Frits van Eerd: “Jumbo is supporter van talent en de kartsport is de beste kweekvijver van autosporttalent. We hebben daarom besloten twee raceklassen voor de jongste rijders te gaan ondersteunen. Op die manier kunnen wij de Nederlandse kartsport als geheel sterker maken. We gaan de sport breed promoten en de talenten op een leuke manier begeleiden. Met Giedo van der Garde en Nyck de Vries hebben we daarvoor bij Racing Team Nederland zelfs twee voormalig kart wereldkampioenen in huis.”

Jumbo is onder andere ook sponsor van de autocoureurs Max Verstappen (Formule 1) en Rinus van Kalmthout (IndyCar). Net als Giedo en Nyck begonnen zij hun loopbaan op jonge leeftijd als kartcoureur. Frits van Eerd: “De kartsport is waar nieuw racetalent wordt geboren. Met het Junior Team willen wij meehelpen de jongste generatie Nederlandse kartcoureurs de best mogelijke start te geven.”

Binnenkort presenteren Jumbo en Chrono Karting (organisator van de Dutch Rotax Max Challenge) alle details van het Junior Team. De Dutch Rotax Max Challenge 2020 start op 15 maart a.s. op Circuit Park Berghem.