Download de KNAF app

Kids City Tour: nieuw initiatief om kinderen in aanraking te laten komen met Karting

kcl1 250x293
Kartcentrum Lelystad wil meer kinderen voor het eerst in aanraking laten komen met een kart en ontplooide daartoe een nieuw initiatief: de Kids City Tour! Met zes Parolin Dolphin karts en honderd X-Safety barriers gaat Kartcentrum Lelystad verschillende evenementen af om jonge kinderen te enthousiasmeren voor de kartsport en de karting te promoten onder een breder publiek.

kcl2 218x293
Kids City Tour Op een tijdelijk circuit mogen kinderen van 5 tot 7 jaar gratis een heat van 5 minuten karten. Met max. 35 km/u maken de jongens en meisjes hun eerste meters. Vaak gaat dit nog stapvoets omdat de meesten voor het eerst in een kart zitten. Er wordt beslist niet geracet! Veiligheid is natuurlijk van groot belang bij dit soort initiatieven en het geheel staat dan ook onder begeleiding van ervaren instructeurs.

Tijdens Autoweek Live in Lelystad maakten maar liefst 500 kinderen kennis met de Kids City Tour en in totaal hebben er nu bijna 2000 enthousiaste kinderen aan deelgenomen.

"De afgelopen evenementen hebben we vooral gemerkt dat men het heel leuk vindt dat de kinderen zo jong al kunnen karten. Het is uniek dat dat op deze leeftijd al kan!", zegt Christian Snoek van Kartcentrum Lelystad. "Doordat de KNAF dit initiatief ondersteunt, komen kinderen in aanraking met de verschillende kartbanen en kartscholen die Nederland heeft, waarvan ze eerst het bestaan niet wisten."

Willen uw kinderen ook kennismaken met de kartsport? Kijk dan wanneer de Kids City Tour bij u in de buurt is!
knaf examen 2 273x168
Kids City Tour data 2014:
31/08 Historic GP (Circuit Park Zandvoort)
31/08 Rotterdam City Racing (Rotterdam)
18-19/10 Acceleration (TT Circuit Assen)
knaf examen 250x168
KNAF Landelijk Kart examen Een mooie en vruchtbare samenwerking tussen de KNAF, Dutch Karting School (Chrono Karting), Kartcentrum Lelystad en SHW heeft geleid tot een landelijk KNAF examen. Na 15 uur aan kartlessen bij een KNAF erkende Kartschool kunnen jonge karters deelnemen aan het landelijk KNAF examen waar, bij een goed resultaat, een KNAF Junior licentie behaald wordt. Met deze Junior licentie kan een jaar lang deelgenomen worden aan KNAF erkende clubwedstrijden.

Op zondag 6 juli namen bij Kartcentrum Lelystad maar liefst 39 jonge coureurs van de verschillende KNAF erkende Kartscholen deel aan het eerste KNAF Landelijk Kart examen.