Download de KNAF app

E-learningmodules voor rijders en officials in de kartsport gelanceerd

Nu de autosport stilligt vanwege het coronavirus heeft het KNAF Federatiebureau het bouwen van de e-learningmodules voor rijders en officials in de sectie Karting de afgelopen weken versneld. 

Karting Rijders
Ter ondersteuning van de cursus bij de aangesloten kartscholen is er een e-learningmodule gemaakt voor de jonge karters waarbij zij op speelse wijze bekend worden gemaakt met de basisregels in de kartsport. Met animaties worden de vlagsignalen uitgelegd, wat een rijder moet doen bij een ongeval en welke functies de verschillende officials bij een kartwedstrijd hebben. Daarnaast is er een animatie over de ideale lijn en laten Rinus van Kalmthout en Richard Verschoor op iedere kartbaan in Nederland de ideale lijn zien, deze filmpjes zijn ook te bekijken op het Youtube-kanaal van de KNAF. Deze e-learningmodule is te vinden in de “Mijn KNAF” omgeving.

Karting Officials
In lijn met de andere secties is nu ook voor de nieuwe kartofficials een e-learningmodule gebouwd voor het behalen van de basis official licentie. In deze e-learningmodule komen onder andere de taken van de officials terug, de vlagsignalen, wat te doen bij een ongeval of brand en wordt er afgesloten met een test. Deze e-learningmodule moet de official de absolute basiskennis bijbrengen voor zij hun eerste wedstrijd zullen vlaggen. Deze e-learning ondersteund ook in de doelstelling van de KNAF om voor iedere uitgegeven officiallicentie een cursus of opleiding te laten plaatsvinden.

De e-learningmodule is te vinden op: https://www.knaf.nl/opleidingen/e-learning-modules-officials/karting