Download de KNAF app

Vliegende start SHW clubkampioenschap

SHW2
Na het zeer succesvolle examen van de kartcursus werd op 12 april jongstleden de eerste SHW clubwedstrijd van het nieuwe seizoen gehouden. Met 20% meer deelnemers dan afgelopen jaar spreekt de SHW over een vliegende start van het clubkampioenschap.

Tekst: P.R.

Een direct resultaat van de cursus was een deelnemersveld van maar liefst 19 rijders bij de beginnende mini's. Daarnaast zullen aanstaand weekend bij het NK in Berghem 14 mini-rijders bij de gevorderden deelnemen. Verder zag de SHW een doorgroei naar de junioren, die natuurlijk ook terug te vinden zijn op de NK wedstrijden van de Chrono. Bij de senioren en schakels zagen deden weer veel oude bekenden die wedstrijdritme op wilden doen.


In aanvulling op de mini-cursus heeft het SHW cursusteam, onder leiding van Leo Roos, op zaterdag voor de wedstrijd extra starttraining georganiseerd. Dit had gelijk resultaat, want geen enkele keer hoefde er een herstart plaats te vinden en er werd zeer sportief gereden. Een compliment aan het SHW team, dat de mini-cursus verzorgt en de kinderen ook gedurende het jaar begeleid zodat ze veilig en sportief hun wedstrijden kunnen mee doen.

In samenwerking met de histokart vereniging worden er officialtrainingen gegeven op Strijen. De theorie verzorgt de vereniging van histokart en bij SHW lopen ze dan mee tijdens de clubwedstrijden. Een samenwerking met als doel het aantal enthousiaste officials weer te laten groeien de komende jaren.

Op zondag van Pinksteren, 24 mei a.s. is er weer de Grand Prix van SHW waar natuurlijk naast de vele prijzen en enthousiaste histokart rijders dit jaar ook een manche van het NK voor de mini junioren klassen verreden zal worden. Dus kom mee doen of kijken, het wordt weer een echt kartfeestje!