Download de KNAF app

Chrono Karting gaat NK 4 takt in 2015 organiseren

Chrono Karting neemt in 2015 de organisatie van het Nederlands Kampioenschap Karting over van Karting Events, dat een stapje terug doet als organisator in de kartsport. Karting Events eigenaar Len van Leeuwen blijft wel als adviseur verbonden aan de nieuwe organisator.

Met de overdracht van het Nederlands Kampioenschap komt er een einde aan 16 jaar 4 takt karting onder de vleugels van Karting Events. Len van Leeuwen vindt het jammer dat hij heeft moeten besluiten om een stapje terug te doen, maar is er blij mee dat juist Chrono Karting de organisatie van het NK 4 takt van hem over neemt. Len van Leeuwen: "Chrono Karting organiseert al sinds 2008 kwalitatief hoogwaardige NK wedstrijden voor de 2 takt. Het NK 4 takt is bij hun dan ook in goede handen. Hierbij wil ik tevens van de gelegenheid gebruik maken om Ageeth ten Brink en alle andere medewerkers te bedanken die zich jaren hebben ingezet voor Karting Events."

Gaby van de Burgt is namens Chrono Karting blij met de kans die de KNAF hun biedt: "We hebben in de 2 takt de afgelopen jaren bewezen voor kwaliteit en betrouwbaarheid te staan tegen een betaalbare prijs. Dit zullen ook onze kernwaarden in de 4 takt zijn. Natuurlijk zullen er zaken zijn die bij ons anders aangepakt worden dan bij Karting Events. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Technisch Keuring. De passie en gedrevenheid van de organisator zal echter hetzelfde blijven. Wij zijn blij dat Len van Leeuwen beschikbaar blijft als adviseur. Zijn kennis en kunde over 4 takt karting is van onschatbare waarde."

Chrono Karting is op dit moment drukdoende om een attractieve kalender voor 2015 samen te stellen voor het Nederlands Kampioenschap 2 takt en 4 takt. "Zoals het er nu naar uit ziet, zal het NK 4 takt verreden worden over 6 wedstrijden. De data van de wedstrijden en de klassen die bij ons zullen rijden zijn nog niet bekend, echter we verwachten deze binnen enkele weken te kunnen presenteren", aldus Gaby van de Burgt.

KNAF Dagelijks Bestuurslid Hans Hugenholtz betreurt het dat Karting Events heeft besloten om een stapje terug te doen, maar ziet in Chrono Karting een uitstekende opvolger. "De KNAF wenst Chrono Karting veel succes met de organisatie van het NK 4 takt. Het zou mooi zijn als de deelnemersvelden in de 4 takt klassen eenzelfde groei ondergaan, als de 2 takt klassen het afgelopen jaar hebben gedaan."

Karting onder auspiciën van de KNAF De KNAF werkt momenteel hard aan de herinrichting van het Nederlandse kartlandschap. In het eerste kwartaal van 2015 zullen de eerste resultaten hiervan zichtbaar worden. Hans Hugenholtz stelt dat de KNAF ernaar streeft om de komende jaren zowel de beginnende karter, de recreant als de topsporter een podium te bieden onder auspiciën van de KNAF. "Als onze licentieaantallen de komende jaren geen groei kennen, hebben we duidelijk iets niet goed gedaan!", sluit Hugenholtz af.