Download de KNAF app

Aankondiging GK4 Kart Series 2020 Event 1 Spa-Francorchamps

In het weekend van 4-5 juli zal de GK4 naar de geweldige track Karting de Spa-Francorchamps in België afreizen.

Documenten
Alle documenten - zoals reglementen, overzicht kosten, inschrijfformulier, formulier technische registratie, tijdschema’s en reglement banden - is voor u geplaatst als downloads op onze site www.gk4kartseries.com

Cpoint Protocol Covid-19 Kartdagen 2020
Eén van de eisen die de Belgische en Nederlandse overheden stellen is een protocol, ingericht overeenkomstig de geldende voorschriften.
Er zal volgens dit protocol tewerk gaan, het protocol is leidend. Het protocol is als download geplaatst op de GK4 internetsite.
We verzoeken u goed notie te nemen van de inhoud, zodat u niet voor verrassingen komt te staan, want iedere aanwezige is zelf individueel verantwoordelijk voor de naleving ervan.

Indeling wedstrijdweekeinde en tijdschema’s
De plaatselijke overheid heeft bepaald dat er een maximum aantal deelnemers per dag mag rijden in dit eerste weekeinde op Spa. Dat heeft er toe geleid tot het zo evenredig mogelijk verdelen van de klassen over de twee dagen.
Dag 1, zaterdag 4 juli: Honda Cadet; Mini-Parilla; IAME X30 Junior; IAME X30 Junior Nationaal.
Dag 2, zondag 5 juli: IAME X30 Senior; Senior Nationaal (RM en X30); IAME X30 Junior; Open Schakel (KZ2 en Super Shifter); Formula Honda 9PK.
De tijdschema’s zaterdag en zondag zijn als download geplaatst op de GK4 internetsite. Er is niet in extra trainingstijd voorzien.

Een punt uit het protocol: iedere rijder mag zich op zijn racedag laten vergezellen door drie begeleiders, los van monteurs. Buiten deze bekendgemaakte personen mag er op die dagen geen publiek aanwezig zijn.
Iedere rijder wordt daarom verzocht via email naar info@gek4kartseries.com de namen van deze maximaal drie begeleiders door te geven ten behoeve van onze deelnemers- en bezoekerslijst die als leidraad geldt bij de poort.

Overnachtingen
De plaatselijke overheid staat het niet toe om op of naast het terrein te overnachten. Spa heeft ons een lijst met campings in de omgeving aangeleverd:

Camping de l’Eau Rouge SA – 3,5km
Camping du Moulin – 4km
La Grotte des Nain – 5km
Camping de Challes – 5km
Camping de la Cascade – 8,5km
Camping Parc des Sources – 8,5km
Camping Anderegg – 10,5km

Vrije trainingen donderdag 2 en vrijdag 3 juli
De baan voorziet in twee extra trainingsdagen op donderdag en vrijdag.
Voor het tijdschema van deze vrije trainingen verwijzen we graag naar de internetsite van spa-Francorchamps. De link: https://www.francorchamps-karting.be/

Let u aub in het bijzonder op deze informatie
1. Opbouwen van uw tenten is mogelijk vanaf donderdag 2 juli.
2. Tenten dienen min. 1,5 meter uit elkaar te staan en twee zijden moeten open blijven tbv ventilatie.
3. Spa-Francorchamps voorziet niet in stroom. U dient zelf uw voorziening mee te nemen.
4. Personenwagens en lege bestelwagens moeten buiten de paddock geparkeerd worden. Houdt u er aub rekening mee, dat er gecontroleerd wordt en voertuigen die er niet mogen staan verplaatst dienen te worden, ook als de tent als is opgebouwd.
5. Op de GK4-site is een document geplaatst over het verbod op warmdraaien van de motoren. Leest u dit aub goed door; zie het tijdschema van zondag voor de warm-up tijden voor de klasse Open Schakel.
6. Voor nieuwe rijders: op de site staat als download het Inschrijfformulier 2020; neemt u het aub ingevuld en ondertekend mee naar de administratieve controle, dat scheelt ons samen veel tijd.
7. Het gedragsprotocol is van toepassing. Respecteer elkaar, de deelnemers en de organisatie.
8. Transponders zijn te huur via de organisatie. Aan te vragen via de link: http://users.telenet.be/racetiming/contact.htm
9. Iedere kart moet op een dekzeil, met minimum afmeting 3x4 mtr. worden geplaatst, ter bescherming van de ondergrond.
10. Ruimtes tussen de karts in de tenten, minimaal 1,5 meter rondom.
11. Op elke vorm van vervuiling staat voor de overtreder een boete van € 500,00.
Voordat u het terrein verlaat, moet de plek van elk team/rijder perfect schoon zijn (geen afval, geen tie-raps, geen banden achterlaten).

Aankondigingen en wedstrijdverslagen
Deze worden gepubliceerd op www.kartlife.nl

Secretariaat en administratieve controle
Op vrijdagmiddag zal aan het eind van de middag – rond 17.00 uur - de administratieve controle worden opengesteld. Vergeet u aub niet om uw licentie/ ouder-kind licentie mee te nemen.
Deelname op ERB, ééndaags registratie bewijs is mogelijk.

Twee extra administratieve controles op zaterdag van 19.00-20.00 uur en op zondag van 08.00-10.30 uur, voor rijders die op de zondag deelnemen en later arriveren.

Het Secretariaat is buiten de inschrijvingen niet toegankelijk, behoudens indien u door de organisatie wordt uitgenodigd.
Vragen en opmerkingen kunt u schriftelijk indienen via de postlade bij de ingang secretariaat. Vragen worden schriftelijk beantwoord, dan wel telefonisch. Telefoonnummer aub vermelden op het formulier dat u indient.

De klassen
• Honda Cadet (UT1 en UT2), met subklassementen ROOKIE en UT1
• Mini-Parilla 60cc, met subklassement ROOKIE
• IAME X30 Junior Nationaal
• IAME X30 Junior
• IAME X30 Senior met subklassement X30 Senior ROOKIE
• Senior Nationaal met twee aparte klassen Rotax Max en IAME X30
• Open Schakel, motoren KZ2 en X30 Super Shifter
• Formula Honda 9PK Junior/Senior/Ladies, totaalklassement en subklassementen Junior, Senior en Ladies.

Huurmotoren
Voor geïnteresseerde rijders is er de mogelijkheid om motoren tegen een strak tarief te huren.
Dit geldt voor alle klassen. Info te verkrijgen via de organisatie info@gk4kartseries.com
Extra voor de klasse Honda Cadet bieden we splinternieuwe UT2 motoren te huur aan voor het tarief van € 50,00 voor het hele weekeinde. De wens tot motorhuur kunt u kenbaar maken bij uw favoriete GK4 servicepunt.

Banden
Banden - zeker de regenbanden - worden uitsluitend op bestelling geleverd. Vergeet u aub niet om uw banden tijdig te bestellen bij uw GK4 dealer. De lijst met dealers staat voor u klaar als download op de website van de GK4. Het centrale bestelpunt: gk4tyres@outlook.be.
Uitlevering vrijdag van 12.00–17.00 uur en zaterdag- en zondagochtend van 08.00–09.00 uur bij de DFK truck.

Briefing
Er zal geen briefing plaatsvinden.
De briefing wordt in het Nederlands en Engels als download geplaatst op de GK4 site. Neemt u aub goed notie van dit document.

Prijsuitreiking
Er zal geen prijsuitreiking plaatsvinden.
De trofeeën (ook de trofeetjes voor alle Honda Cadet en Mini-Parilla deelnemers) staan voor u klaar en kunnen telkens na afloop van de afsluitende races worden afgehaald door de prijswinnaars.

Reservering races
Deze wedstrijd stond op de oorspronkelijke eerste kalender gepland als race 3.
De al gedane inschrijving voor race 3 gaan over naar deze nieuwe race 1 Spa-Francorchamps. Overige deelnemers kunnen voor deze eerste race reserveren via de volgende link: www.gk4kartseries.com/inschrijven .

Legenda
Route de l'eau rouge
4970 Stavelot
(E42, uitrit 11)
T: +32-87 27 58 54
Internet: http://www.francorchamps-karting.be/