Download de KNAF app

25-jarig jubileum voor Kartcircuit Pottendijk

circuit-oud pottendijk 1 500x333
In het weekend van 19 en 20 juli vierde Kartcircuit Pottendijk haar 25-jarig jubileum. De hele week kon men tegen een jubileumtarief karten op het circuit. Ook riep de jubilaris iedereen op om een donatie te doen aan het goede doel, namelijk Racing Against Cancer. Bij de feestelijke gelegenheid werd nog eens teruggekeken op 25 jaar Pottendijk.

In 1989 kregen Piet en Christien Rodenburg het idee om in Nieuw-Weerdinge een eigen circuit aan de Pottendijk te beginnen. Na eerst zelf de piketjes in de grond te hebben geslagen, ontstond er een 350 meter lange kartbaan. Velen wisten de enige kartbaan van Drenthe te vinden, waardoor na nog geen jaar het circuit al werd verlengd. Ook werd er een houten kantine geplaatst. Nog voor de kantine klaar was deed een storm al het werk teniet en kon men opnieuw beginnen. Dit keer werd het een stenen kantine, die in 1991 werd uitgebreid met een werkplaats, kantoor en ruimte voor verkoop en opslag van kartmateriaal.
pottendijk3 500x375
In 1994 werd de baan voor de tweede keer verlengd, de 'Lambertbocht' werd toegevoegd en de baan kreeg een lengte van 850 meter. In dat jaar werd Kartcircuit Pottendijk een door de KNAF erkende kartbaan. Na 5 jaar werd het tijd voor een derde verlenging van de kartbaan; er werd een kombocht toegevoegd en de totale lengte werd maar liefst 1150 meter.
stalling-relatiekart-2-007 pottendijk 2 500x375
De kartshop ging in 2001 zelfstandig verder onder RM Kartracing en ook de kantine werd verplaatst. Het stenen gebouw moest namelijk 30 huurkarts kunnen onderbrengen. Omdat ook de tijdwaarneming moest worden voorzien van een eigen ruimte, kwam er een tweede gebouw. Tevens kregen houders van een privékart de mogelijkheid om hun kart bij het circuit te stallen.

Een unicum in Nederland vond plaats in 2009, want er werden bruggen over het circuit gebouwd. Dit resulteerde in een mooi overzicht voor het publiek!

In 2013 werd de al eerder geplande overkapping gerealiseerd en werden er lichtmasten geplaatst waardoor het mogelijk werd om avondraces te organiseren. Dit werd het begin van de eerste hobbywedstrijden op Kartcircuit Pottendijk, dat zich sinds 2012 een heus familiebedrijf mag noemen. In 2013 werd het circuit ook nog verbreed, waardoor de mogelijkheid om linksom te rijden werd verbeterd. In het najaar nam RM Karting afscheid en werd in 2014 opgevolgd door Kart-Parts.