Download de KNAF app

IJssellandrally 2019

Wat was de jubileumeditie van de IJssellandrally een succes! Vrijdag 29 maart verschenen er 105 equipes aan de start van deze 15e editie. Voor de echte fanatiekelingen was er al een opwarmertje op de donderdag. Twee dagen lang werd er gestreden op prachtige prijzen: een startplek in een van de partnerrally’s!

 

Donderdag 28 maart werden na de lunch in Dalfsen bij Hotel Mooirivier de motoren gestart en om precies één minuut over één gingen de remmen los en beten David Meiboom en Jaap Jongman het spits af in de Expertklasse. De andere equipes in de expert- sport- en vintageklasse volgden. Er waren mooie en technische routes uitgezet door Jan Berkhof (Expert en Sport) en Hansje van den Broek (Vintage en Tour). Een mooie oefening voor degene die ook aan de start van de Tulpenrallye zullen staan. De route leidde de deelnemers naar de imposante dinerlocatie: het 14e -eeuwse kasteel Rechteren welke gelegen is op een eiland in een dode rivierarm van de Overijsselse Vecht. Het is het enige kasteel in de provincie Overijssel uit de middeleeuwen dat bewaard is gebleven.

De deelnemers vervolgden hun route in het duister wat voor met name de vintagerijders een pittige opgave was. Maar het warme onthaal bij de finish bij Hotel Mooirivier maakte veel goed. Onder het genot van een hapje en een drankje werd er nog even nagepraat in de bar van het hotel waarna men zich terugtrok in de hotelkamers voor een goede nachtrust.

Vrijdag 29 maart meldden zich vanaf 8:00 uur de eerste deelnemers aan de inschrijfbalie voor de eendaagse jubileumeditie. De weersomstandigheden konden gewoon niet beter: blauwe lucht en een stralende zon. Met het routeboek net in de pocket, klonk om 9:31 uur het startschot voor de eerste deelnemer van de expertklasse. Het ‘puzzelen’ kon beginnen. De route leidde de deelnemers over idyllische weggetjes door het lommerrijke landschap van het Vechtdal en Salland. Voorafgaand aan de lunch in Hardenberg werden de rijders en navigators onderworpen aan ‘JOUWÒ-test’, waar het aankomt op inzicht en behendigheid. Na de lunch vervolgde de route zich in om uiteindelijk te finishen in Dalfsen waar Bert van den Dool en DJ Rob Tervoort samen met gastheer Han Brouwers de equipes binnenhaalde.

De borrel buiten in de zon, de heerlijke BBQ, de goede muziek en de blije prijswinnaars maakten de dag compleet. De IJssellandrally 2019 was weer top!

Kijk voor de uitslag en foto’s op www.ijssellandrally.nl

IJssellandrally 2019 5IJssellandrally 2019 5IJssellandrally 2019 5IJssellandrally 2019 5