Download de KNAF app

Erevoorzitter Tulpenrally Kees Stoel overleden

Kees Stoel
Op maandag 19 oktober is Kees Stoel op 83 jarige leeftijd overleden. Kees is vanaf de 28e (1979) tot de 59e Tulpenrallye (2012) voorzitter van de Tulpenrallye organisatie geweest en was ook de laatste jaren nog steeds bijzonder nauw betrokken bij de organisatie als erevoorzitter. In 2007 werd Kees benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdienste voor de Tulpenrallye en de autosport in het algemeen

.

Tekst en foto: P.R.

De Amersfoorste Motor- en Automobiel Club, A.M.A.C. nam onder leiding van Kees in 1979 de organisatie van de op dat moment noodlijdende Tulpenrallye over. In de volgende jaren groeide de populariteit van de Tulpenrallye onder de deelnemers, sponsoren en publiek. Zowel internationale als nationale rally iconen als Stig Andervang, Bror Danielsson, John Bosch, Erwin Doctor en Renger Guliker streden op de proeven rond Barneveld met meer dan 100.000 toeschouwers langs de route.

Begin jaren '90 nam de organisatie gedreven door Kees een grote stap en transformeerde de Tulpenrallye gefaseerd van een snelheidswedstrijd voor moderne auto's naar een regelmatigheidsrally voor klassieke auto's. Het nieuwe format dat teruggreep naar het concept van de oorspronkelijke Tulpenrallye's uit de jaren vijftig en zestig bleek een groot succes.

In de volgende jaren groeide de Tulpenrallye uit tot één van de grootste en meest toonaangevende regelmatigheidsrally's voor klassieke auto's in Europa.
Kees is de drijvende kracht geweest achter de succesvolle ontwikkeling van de Tulpenrallye in de laatste decennia. Binnen het organisatiecomité van de Tulpenrallye zal Kees enorm gemist worden als toegewijd bestuurder, rechtvaardig wedstrijdleider, levensgenieter en vriend.

Wij wensen zijn familie, vrienden en bekenden heel veel sterkte met dit verlies.