Download de KNAF app

Een rally voor twee generaties

Op zaterdag 7 september is de eerste door Classic Events georganiseerde Generations Rally verreden. Het idee om met 2 generaties in één auto een rally te rijden kwam bij sponsor Fromanteel vandaan, een rally die geheel aansluit bij de Generations lijn van het Amsterdamse horloge merk.

Er was maar één eis voor de deelnemers en dat was dat een equipe moest bestaan uit 2 generaties. Zo hadden we uiteraard veel vader/zoon equipes maar gelukkig ook moeder/dochter, moeder/zoon en vader/dochter equipes. Voor vele jongeren hun eerste kennismaking met de rallysport en aan de reacties te horen ook niet de laatste.

ad vd werf
Dit jaar werd de rally volledig verreden in de Gelderse Achterhoek vanaf de start in Bussloo ging het naar de lunch in Kasteel Slangenburg bij Doetinchem en de finish was bij Landhotel Woodbrooke in Barchem.
De rally was opgezet volgens een concept welke in Nederland nog niet op deze manier georganiseerd wordt, namelijk het rijden van regelmatigheden op zelf ingetekende routes. De hoofdroute werd op kaart gegeven aan de deelnemers met daarop enkel de regelmatigheids start en eindpunt aangegeven. Via een zelf te construeren route door middel van verschillende bekende kaartleessytemen (pijlen kortste route, grensbenadering, punten kortste route een horloge systeem en zelfs een heuse visgraat) kwamen de deelnemers langs de geheime tijdwaarnemings punten. Dit varieerde per regelmatigheid tussen 1, 2 of zelfs wel 4 tijdwaarnemingen.

cooper Goei
Organisator Timo Rietbergen: “Dit is eigenlijk een mini Winter Trial in Nederland. Bij die rally rijden we ook 6 of 7 regelmatigheden per dag maar dan 6 dagen lang. Dit was een kleinere en compacte versie hiervan met 7 regelmatigheden op slechts 150 km. Volgens diverse deelnemers een echte toevoeging voor de Nederlandse rallykalender en dus zeker iets waar we door mee willen gaan in de toekomst!”

Green Volvo
Deze eerste editie is gewonnen door vader/dochter equipe Cooper en Marscha Goei in een Datsun 280ZX uit 1979 waarbij dochter Marscha navigeerde en het fantastisch heeft gedaan met slechts 2 minuut en 33 seconden tijdstraf over de dag. De toerklasse is gewonnen door vader en zoon Van Silfhout in een prachtige Alfa Romeo 1750 Berlina uit 1970.


Uitslag:
Sport
1. Cooper en Marscha Goei
2. Ad en Anouk van der Werf
3. Eric Beijer en Michael van Beukering
Tour
1. Floris en Henk van Silfhout
2. Boy en Teddy Visser
3. Ron en Valentijn Stomp