Download de KNAF app

63ste Tulpenrallye gestart en op weg naar Noordwijk

Cover Small
Afgelopen zondag is in het Italiaanse Saint-Vincent de 63ste editie van de Historic Tulpenrallye van start gegaan. Inmiddels zijn de meer dan 200 deelnemers onderweg naar Nederland, waar op zaterdag 7 mei gefinisht wordt in Noordwijk.

De Tulpenrally is Nederlands oudste, grootste en bekendste evenement voor klassieke auto's. Het accent in de route ligt op het rijden van bijzonder mooie en uitdagende routes. Gedurende de eerste dagen ligt de focus meer bij het sturen door het prachtige hooggebergte, in de tweede helft van de week staan de navigatie-uitdagingen meer centraal.

Map-2016 Small
De 63e Tulpenrallye trapte afgelopen zondag officieel af met de documentencontrole in Saint-Vincent. De echte 'rijdende' start was vervolgens op maandag 2 mei in de hoofdstraat van hetzelfde Noord-Italiaanse plaatsje. De eerste etappe voerde door het Aosta-dal in Italië en de provincie Lombardy, met de finish in Cinisello Balsamo ten noorden van Milaan. Vandaag dinsdag 3 mei loopt de route door Italië, Zwitserland en Liechtenstein om vervolgens te finishen in Feldkirch, Oostenrijk. Op 4 mei komen de deelnemers langs het meer van Konstanz en in het Duitse Zwarte Woud om te finishen in Horbourg-Wihr, nabij Colmar, Frankrijk. Op donderdag 5 mei gaat men door het geboorteland van de Tulpenrallye, Frankrijk, waarbij met name de Vogezen met een bezoek worden vereerd. De finish is vervolgens in Mondorf-les-Bains, Luxemburg. Op vrijdag 6 mei wacht een uitdagende route door Luxemburg en België om te finishen in Bilderberg Hotel Kasteel Vaalsbroek in Vaals. De laatste etappe op zaterdag 7 mei brengt de deelnemers van Vaals naar Noordwijk. Gedurende die dag zullen een aantal plaatsen worden aangedaan om zo het publiek kennis te laten maken met de Tulpenrallye.

Tulpenrally

Noordwijk ademt Tulpenrallye
De eerste editie van de Tulpenrallye in 1949 finishte al in Noordwijk bij Grand Hotel 'Huis ter Duin'. In 1960 werd voor het eerst ook gestart vanuit Noordwijk en voerde de route naar Monte Carlo, om vervolgens weer terug te keren in Noordwijk. Tot en met 1968 werd dit concept gehandhaafd. Vanaf 1969 startte en finishte de Tulpenrallye in Rotterdam om pas in 1994 weer terug te keren in Noordwijk. In dat jaar werd de eerste International Historic Tulpenrallye verreden, met start en finish in Noordwijk. Tot en met 2002 vonden er zo negen Tulpenrallye's plaats. In 2003, ter gelegenheid van de 50ste Tulpenrallye, besloot de organisatie om de start in het buitenland te houden en alleen nog te finishen in Noordwijk, een concept dat negen edities gehandhaafd bleef. In 2013 werd de 60ste editie van de Tulpenrallye verreden en werd gestart in Noordwijk met de finish in Nice Cote d'Azur. Sinds 2014 wordt er weer gestart in het buitenland, met de finish in Noordwijk. In totaal zijn er daarmee, inclusief dit jaar, 43 edities van de Tulpenrallye in Noordwijk gestart en/of gefinisht.

Veel meer informatie over de Tulpenrallye is te vinden op de website http://www.tulpenrallye.nl/. Daar zullen gedurende het evenement ook steeds updates verschijnen.