Download de KNAF app

Bekendmaking kalender NK Autocross 2021

Beste licentiehouder, official en/of clubbestuurder,

We hebben ons er nooit een voorstelling van kunnen maken hoe het zou zijn om een jaar geen NK te kunnen rijden. Helaas hebben we het afgelopen jaar ondervonden hoe de strijd tegen het coronavirus heel veel onmogelijk maakte. Zo hebben we moeten besluiten het Eurol NK Autocross niet door te laten gaan. Elke NK zou één op één worden doorgezet naar 2021 op dezelfde data. Toch voelden we dat niet iedereen met dit vooruitzicht het aan ging durven.

Eind oktober hebben we daarom met de NK 2020 aanvragers bijeengezeten om te kijken naar de mogelijkheden voor 2021, een reëel beeld is toch dat het besloten evenementen moeten worden. Een aantal van die clubs hebben ons laten weten onder deze (onzekere) omstandigheden geen NK te durven organiseren. En dat kunnen we ze niet kwalijk nemen.

Daarom zijn we toch trots en blij dat we voor komend seizoen zes wedstrijden op de kalender hebben staan. Beide NK-wedstrijden in regio Noord, Pieterzijl en Ferwoude, zien we komend jaar niet terugkomen op de kalender, dus zijn we erg blij met de komst van Gersloot. Wat ook opvalt is het ontbreken van selectiewedstrijden en reservedata.

sonak poster 2021 kalender huisman rgb

De komende maanden zijn, denken we, erg onzeker, en binnen een paar maanden een vergunning krijgen zal een hele uitdaging worden. We hebben dit jaar al een plan gepresenteerd hoe we zonder selectiewedstrijden kunnen rijden. Uiteindelijk weten we pas na de registratieperiode, data nog niet bekend, hoe we er qua deelname aantal voor staan. De keuze om eind augustus “klaar” te zijn geeft ook de regio clubs meer lucht om in september te kunnen organiseren. Dan hopen we echt dat er weer van alles mogelijk is zonder restricties. Laten we op voorhand met een goed gevoel uitkijken naar komend seizoen. Wij zijn er klaar voor, jullie ook??

Op naar 2021!!

Met sportieve groet,
Bestuur Sectie AutoCross
SONAK